Azarenka i Serena Rutunski do četvrtfinala

Ausstralian Open 2013 rezultati žene: Prva na svijetu, Bjeloruskinja Victoria Azarenka, popravila je dojam iz trećeg kola (kada se mučila s Hampton) pobijedivši Ruskinju Vesninu za 57 minuta.

"Sve dolazi na svoje mjesto... Svakim dvobojem nadograđujem se za one najveće bitke, koje počinju upravo sada. Uzbudljivo je ponovno biti u ovoj fazi turnira", izjavila je prošlogodišnja slavljenica koja će za očuvanje prvog mjesta morati obraniti titulu u Melbourneu.

Izazivačica u četvrtfinalu bit će Svetlana Kuznjecova, 27-godišnja Ruskinja koja trenutno drži 75. poziciju u ženskom tenisu, ali osvajačica je dvaju Grand Slamova (US Open 2004. i Roland Garros 2009.). U osmini finala bila je bolja u tri seta od desete nositeljice Caroline Wozniacki (6:2, 2:6, 7:5).

Međusobni okršaj u četvrtfinalu osigurale su i dvije Amerikanke, Serena Williams i Sloane Stephens. Bit će to sukob dviju generacija te pogled na sposobnost 19-godišnjakinje da ugrozi pobjednicu 15 Grand Slamova.
Starija Amerikanka "pomela" je u osmini finala Mariju Kiriljenko za manje od sata, upisavši šest aseva, 22 winnera, šest neforsiranih grešaka i ukupno dvostruko više poena od protivnice (54-26). U drugom joj setu nije dala niti gema (6:2, 6:0).

Sloane Stephens je, pak, u tri seta prevladala Srpkinju Bojanu Jovanovski (6:1, 3:6, 7:5). Sedam puta oduzevši servis protivnici (tri puta u odlučujućem setu) Stephens je za sat i 53 minute produžila do svog prvog četvrtfinala ikad na Grand Slamu. Prije Australian Opena 2013. najdalje je došla na Roland Garrosu 2012., gdje je igrala u četvrtom kolu.


Australian Open, tenisačice, četvrto kolo:
Kuznjecova (Rusija) - Wozniacki (Danska, 10) 6:2, 2:6, 7:5
Azarenka (Bjelorusija, 1) - Vesnina (Rusija) 6:1, 6:1
S. Williams (SAD, 3) - Kiriljenko (Rusija, 14) 6:2, 6:0
Stephens (SAD, 29) - Jovanovski (Srbija) 6:1, 3:6, 7:5

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.