Federer: Znam da mogu još osvajati turnire

AUSTRALIAN OPEN  2013. : Poslije sezone u kojoj je uzeo još jedan, svoj ukupno sedmi naslov u Wimbledonu, sa završetkom godine na drugom mjestu na svijetu, Roger Federer priprema se za nove izazove u borbi s mlađim konkurentima iz svjetskog vrha. Federer je uoči Australian Opena odabrao nešto više odmora, bez službenih nastupa na turnirima prije nego će zaigrati na prvom Grand Slam turniru sezone, a očekuje da će mu takav pristup donijeti korist...
Dok su Novak Đoković i Andy Murray već bili u akciji, Đoković na Hopman Cupu u Perthu, a Murray s obranom naslova na ATP turniru u Brisbaneu, ljubitelji tenisa još nisu imali priliku vidjeti kako na početku nove teniske sezone izgleda Roger Federer. Veliki Švicarac, trenutno drugi na svijetu, odlučio je da će prve službene mečeve igrati tek na Australian Openu, što se, s punih 31 "na leđima", moglo i očekivati.
Federer je i proteklih godina vrlo pažljivo slagao vlastiti kalendar turnirskih nastupa, a na susretu s novinarima u Singapuru, istaknuo je da drugačijeg recepta ni ne može biti: "Ključna stvar je trajati što duže. To želim ostvariti i u 2013. i u godinama koje slijede, a nadam se da će tih godina biti još puno."
"Uživam u pritisku koji dolazi s igranjem protiv mlađe generacije, sa susretima s tenisačima koji brzo napreduju, pa mi je potreban još kvalitetniji rad kako bih se zadržao na vrhu ili da bih se mogao nositi s najboljima", dodao je Švicarac, spominjući i koga vidi u prvom planu na Australian Openu, koji počinje 14. siječnja.
"Vjerujem da će Novak biti u ulozi favorita, ne mogu se sjetiti je li slavio dvije godine zaredom ili samo lani, ali znam da je uzeo naslov već dva ili tri puta i da je završio prošlu sezonu osvajanjem ATP finala", kazao je Federer o Đokoviću, koji će ove sezone tražiti svoju treću uzastopnu titulu na Australian Openu, a četvrtu ukupno.
Govoreći o Đokoviću, Švicarac je nazvao trenutno prvoga na svijetu vjerojatno najboljim tenisačem na tvrdoj podlozi u posljednjih nekoliko godina. Federer se dotaknuo i svojeg mjesta u slaganju poretka glavnih kandidata za naslov u Melbourneu: "Meni nije bitno jesam li drugi, četvrti ili osmi među favoritima, ili na nekoj drugoj poziciji, to mi neće napraviti veliku razliku. Ukoliko igram dobro, znam da mogu osvajati turnire."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.