Tipsarević - Almagro tenis uživo Australian Open

Australian Open 2013 live: Derbi današnjeg programa Australian Opena svakako je duel između Španca Nicolas Almagra i Srbina Janko Tipsaraevića. U trećem kolu Almagro je sa 3:0 bio bolji od Janowicza, dok se Tipsarević u meču protiv Benneteau još jednom igrao sa živcima svojih navijača i tek nakon petog seta izbori prolaz u naredno kolo.

N. Almagro je 11. igrač svijeta i ima 12 titula u karijeri od čega su dvije iz prošle sezone. U finalu turnira u Sao Paolu slavio je nad Volandryem rezultatom 2:1, te u finalnom meču turnira u Nici nad B. Bakerom. Od rezultata iz protekle sezone izdvojili smo finale turnira u Buenos Airesu gdje  je izgubio od sunarodnjaka Ferrera rezultatom 2:1, a na prošlogodišnjem Australian Openu izgubio je meč četvrtog kola od Berdycha sa 3:1 u setovima. Vrlo dobru igru pokazao je na turniru u Indian Wellsu gdje je došao do četvrtfinala u kojem je poražen od Đokovića, a većinu turnira na šljaci završio je u trećem kolu i to: Monte Carlo u kojem je poražen od Wawrinke 2:0, istim rezultatom je izgubio meč od Raonića u Barceloni, dok je u Madridu bolji bio Ferrer 2:1 i na posljednjem Mastersu u Rimu eliminiran je od Berdycha sa 2:0. Odlične partije Almagro je pružio na Roland Garrosu, ali protiv Nadala u četvrtfinalu nije moga, dok je na Wimbledonu zaustavljen u trećem kolu od Gasqueta. Dobar nastup zabilježio je i na turniru u Bastadu gdje je stigao do finala u kojem je izgubio od sunarodnjaka Ferrera sa 2:0 u setovima, a na US Openu zaustavljen je u četvrtom kolu od T. Berdycha rezultatom 3:0. Na turniru u Stockohlmu izgubio je polufinale od Berdycha sa 2:0, dok je na Mastersu u Parisu eliminiran u trećem kolu od Tsonge.

J. Tipsarević se nalazi na 9. mjestu ATP ljestvice. Ima osvojene četiri titule u karijeri od čega jednu iz ove sezone sa turnira u Chennaiu gdje je u finalnom meču bio bolji od R.B. Aguta. Prošle sezone na Australian Openu stigao je do trećeg kola u kojem je bolji od njega bio Gasquet, dok je na turniru u Dubaiu izgubio meč četvrtfinala od Đokovića. Na Mastersima u Indina Wellsu i Miamiu bolji od njega bili su Nalbandian i Murray sa po 2:1, a istim rezultatom poražen je od Simona na turniru u Monte Carlu. Na Wimbledonu je stigao do trećeg kola u kojem je pomalo iznenađujuće poražen od Youzhnog sa 3:1 u setovima. Dobar rezultat ostvario je u Torontu gdje je stigao do polufinala u kojem je poražen od Noleta sa 2:0 u setovima, a u Cincinnatiu predao je meč drugog kola Andujaru, dok je na US Openu stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od Ferrera nakon pet odigranih setova. Masters u Shanghaiu završio je u trećem kolu porazom od T. Haasa, a na turniru u Vienni izgubio je polufinale od Zemlje sa 2:1 u setovima.

Ovo je drugi međusobni meč ove dvojice tenisača. Prvi duel imali su na Roland Garrosu prošle sezone u kojem je kao pobjednik izašao Španac Rezultatom 6:4 6:4 6:4. Tipsarević se dosta mučio u dosadašnjem toku turnira protiv slabijih protivnika nego što je to Almagro, pa smatramo da je Španac blagi favorit za prolaz u naredno kolo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.