Karlović u drugom kolu

Indian Wells 2013: Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu. Nakon što je prošao kvalifikacije, u prvom je kolu glavnog turnira nadjačao Amerikanca Jacka Socka, pritom spasivši meč loptu...
Nakon Marina Čilića, koji je u prvom kolu bio slobodan, te Ivana Dodiga, u drugom kolu Hrvatska će imati i trećeg predstavnika. Za to se pobrinuo Ivo Karlović, koji je ostvario svoju treću uzastopnu pobjedu u Kaliforniji. Protiv Ungura i Levinea slavio je u kvalifikacijama, a protiv Jacka Socka u glavnom turniru. Bilo je 3:6, 7:6 (8), 6:2 poslije jednog sata i 52 minute igre.
U dvoboju protiv 14 godina mlađeg suparnika dugo je izgledalo da će "Div sa Šalate" meč završiti porazom. Amerikanac, koji je na ATP ljestvici bolje rangiran od Hrvata (125 - 143) je za 26 minuta osvojio prvi set, a u drugom je kod 5:5 imao break loptu te u tie breaku i meč loptu kod 8-7, doduše na reternu. Iz svih tih problema Karlović se uspio izvući i odvesti meč u trećem setu. Istini za volju, u 13. igri drugog seta Zagrepčanin je prokockao vodstvo 6-3 i 7-6.
U prve dvije dionice juniorski pobjednik US Opena 2010. bio je gotovo nedodirljiv na svom početnom udarcu - Karloviću je prepustio samo sedam poena - no situacija je u odlučujućem setu bila potpuno suprotna. Samo u prvom gemu Karlović je osvojio osam poena protiv servisa i stigao do prvog breaka, a ubrzo je napravio i drugi te poveo s nedostižnih 4:0.
Karlović se tijekom većeg dijela meča mučio sa svojim servisom. Na koncu je ubacio skromnih 53% prvog servisa, iza kojeg je osvojio visokih 88% poena. Zabio je 12 asova i napravio šest dvostrukih pogrešaka. 20-godišnji Sock osvojio je pet poena više u meču (90-85), no to mu nije bilo dovoljno da ostvari svoju prvu pobjedu na Masters 1000 turniru.
U posljednjih godinu dana jako je puno napredovao (2012. godinu započeo je kao 380. tenisač svijeta), ove je sezone čak pobijedio i Milosa Raonica, no protiv Karlovića je ostao kratak. Za nastup u Indian Wellsu dobio je pozivnicu organizatora, baš kao prošle godine kada je također poražen u prvom kolu.
Što se Karlovića tiče, njemu je ovo bila četvrta pobjeda u 12. meču ove sezone. Deseti put nastupa u Indian Wellsu, a najbolji rezultat ostvario je prije dvije godine, kada je dogurao do četvrtfinala. U drugom kolu ide na još jednog Amerikanca, 23. nositelja Sama Querreyja. Njih dvojica do sada su se sastala šest puta, a rezultat je izjednačen (3-3).
ATP Masters 1000 Indian Wells, 1. kolo: 
Karlović (Hrvatska, Q) - Sock (SAD, WC) 3:6, 7:6 (8), 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.