Đokoviću četvrta titula u Dubaiju

ATP Dubai 2013: Tomas Berdych nije uspio zaustaviti prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u novom pohodu prema titulu u Dubaiju. Đoković je dominirao finalnim susretom i bez izgubljenog seta je stigao do četvrtog trijumfa u posljednjih pet godina.

Novak Đoković nastavio je sa sjajnim igrama u Dubaiju. Tijekom cijelog tjedna je briljirao, nije izgubio niti jedan set, a tako je odradio i finalni dvoboj.
Tomaš Berdych je u finale ušao na krilima odlične igre i pobjede protiv Rogera Federera, međutim Đoković je bio na nekoj višoj razini i Berdych mu se nije mogao suprotstaviti na željeni način.
Čeh ne zna igrati protiv Đokovića i upisao je 11. uzastopni poraz u međusobnim susretima što je jedan od najdužih nizova na Touru.

Berdych je dobro otvorio meč, imao je i break prednosti, međutim Đoković se izvukao u tom prvom setu i onda u završnici seta oduzeo servis Berdychu i sa 7:5 stigao do prednosti.
Drugi set je protekao u boljoj igri Đokovića koji je ovaj put ključni break napravio kod 4:3 nakon čega je odservirao za meč i novu titulu u Dubaiju.

"Imao sam jako dobar osjećaj uoči početka turnira. Ovo mi je jedan od omiljenih turnira, uvijek dođe barem tri-četiri Top 10 igrača i odigramo dobre mečeve."
Berdychu je preostalo jedino čestitati boljem Đokoviću koji ga je ponovno svladao.

"Nisam igrao dovoljno dobro, Novak je bio predobar i zaslužio je ovu pobjedu. Meni preostaje još puno rada, sljedeće godine ću se vratiti u Dubai i boriti se za naslov", rekao je Berdych.

ATP Dubai, finale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Tomaš Berdych (Češka, 3) 7:5, 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.