Serena i Venus i dalje bojkotuju Indian Vels


Indina Wells 2013: Sestrama Vilijams, Sereni i Venus, ne pada na pamet da se pojave na prvom Mastersu u sezoni Indijan Velsu. One i dalje bojkotuju turnir u kalifornijskog pustinji, pošto su, kako kažu, 2001. godine bile vređane na rasnoj osnovi.

Naime, 2001. godine trebalo je da se sastanu u polufinalu, a samo pet minuta pred početak meča Venus je predala duel sestri zbog navodne povrede, što je prema pravila morala da uradi bar sat vremena pred početak susreta. 

Serena je izviždana u finalu protiv Kim Klajsters, kao i Venus i njihov otac Ričard, koji je bio na tribinama. Kasnije su teniserke rekle da zvižduci imaju rasističku pozadinu, jer je nemoguće da je domaća publika protiv njih.

- Ne mislim da se nikada neće vratiti na ovaj turnir. Tokom minule godine smo razgovarali sa njima više puta, mislim da je dobro prošlo. Nažalost, imale su loše iskustvo, pa su odlučile da ne igraju. Znaju da su uvek dobrodošle, ali, ako ne žele da se vrate, mi tu ništa ne možemo - rekao je direktor turnira Stiv Sajmon. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.