Agasi : Đoković na Wimbledonu jači nego ikad

Tenisku istoriju obeležili su dueli velikih rivala - Andre Agasija i Pita Samprasa, Džima Konorsa i Džona Mekinroa, Borisa Bekera i Ivana Lendla, ali i Martine Navratilove i Kris Evert, odnosno Štefi Graf i Monike Seleš u ženskoj konkurenciji.

Stručnjaci kažu da se prvi put stvorio vodeći trougao u muškoj konkurenciji. Rafelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji su poslednjih godina vodili najljuće bitke za grend slem titule, priključio se Novak Đoković, koji je prekinuo njihovu dominaciju.

Srpski teniser u 2011. nanizao je čak 41 pobedu i već se etablirao kao jedan od najboljih igrača svih vremena. Njegova apsolutna dominacija prekinuta je u polufinalu Rolan Garosa, baš kada je trebalo da preuzme teniski tron.

Poraz mu je naneo Federer, teniser sa najviše osvojenih grend slem trofeja, okončavši njegov fantastični šestomesečni niz.

"To se može nazvati trivalitet ili samo rivalitet, svejedno... Rodžer i Rafa su najveći rivali koje imam i moj zadatak je samo da se fokusiram na svakom meču protiv njih tačno na ono što treba da radim", izjavio je Đoković.

Novaku je nedostajala samo jedna pobeda da sustigne rekordera po broju vezanih trijumfa u jednoj sezoni Džona Mekinroa. To nije uspeo, ali mu je za rukom pošlo nešto drugo - prekinuo je gotovo trogodišnju dominaciju Rafe i Rodžera u borbi za trofeje na grend slemovima, ali i borbu na vrhu ATP liste.

"To je bilo najboljih nekoliko meseci u mom životu. Neverovatan period. Znao sam da jednom mora da se završi, nažalost, to se desilo u lošem trenutku... Bio je to zaista dobar meč protiv Rodžera, ali to je sport. Nastaviću samo da treniram još napornije", dodao je svetski reket broj dva.

Osvajač osam grend slem trofeja Andre Agasi veruje da će Đoković ponovo dominirati i to već na Vimbldonu.

"On igra najbolje ove sezone. Posle poraza u Parizu vratiće se jači, jer ona zna koji je to pobednički put na velikim turnirima. Do kraja godine predstoje još dva grend slema. Da sam na njegovom mestu sada bih se samo fokusirao na Vimbldon i verujem da će tamo biti daleko najbolji i najmotivisaniji u borbi za trofej", dodao je Agasi.

A Nole ima motiva na pretek uoči najprestižnijeg svetskog turnira na travi. Juri prvo mesto na ATP listi, ali i prvo finale u Londonu. Do sada je dva puta igrao u polufinalu - 2007. zaustavio ga je Nadal, a prošle godine na korak od porbe za titulu izbacio ga je Čeh Tomaš Berdih.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.