Wimbledon: Nadal slomio otpor Milera

Prvi reket svijeta Rafael Nadal neće olako ispustiti krunu Wimbledona. Španac je u trećem kolu Wimbledona savladao Luksemburžanina Žila Milera sa 3:0, po setovima 7:6 (6), 7:6 (5), 6:0 posle 144 minuta igre.

U duelu dva ljevoruka tenisera viđena je ravnopravna borba u prva dva seta. Miler je u 12. gemu prvog seta imao i dvije set lopte na servis Nadala, ali ih je prokockao. Posle dobijenog taj-brejka Nadala uslijedio je prekid zbog kiše, a meč je nastavljen u subotu. U drugom setu viđen je identičan scenario, Nadal je dobio “doigravanje” i konačno slomio otpor odličnog servera.

Treći set bio je formalnost, Španac nije dozvolio rivalu čak ni utješni gem. Protivnik “kralju šljake” u osmini finala Wimbledona biće Juan-Martin Del Potro. Argentinac je maksimalnim rezultatom pobijedio Francuza Žila Simona sa 7:6 (8), 7:6 (5), 7:5 posle 166 minuta velike borbe.

Treća runda bila je kobna za još jednog Francuza. Poljak Lukaš Kubot bio je bolji od Gaela Monfisa sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:3. Zanimljiv meč u narednom kolu odigraće šesti nosilac Tomaš Berdih i 10. favorit turnira Mardi Fiš.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.