Federer poražen na Wimbledonu

Šestostruki šampion Vimbldona Roger Federer poražen je u četvrtfinalu “njegovog” gren slema u Londonu, posle preokreta, od Francuza Žo-Vilfreda Conge, sa 3:2 (3:6, 6:7, 6:4, 6:4, 6:4), posle 188 minuta igre. 

Dugo će ljubitelji tenisa pamtiti ovaj meč, a i sam Federer, jer je po prviput u karijeri “ispustio” pobedu posle dobijena dva uvodna seta. Ono što se, dakle, ne viđa svaki dan uspeo je da izrežira sjajni Francuz, kome je to bio najveći uspeh na Vimbldonu. Momak rođen u Le Manu, trenutno 19. na rang listi, ima pozitivan skor u međusobnim duelima sa Đokovićem. Srbin i Francuz su se do sada sastajali sedam puta, i trenutno je 5:2 u korist Conge. Poslednji put igrali su u četvrtfinalu Australijen Opena prošle godine, kada je posle pet setova Francuz bio bolji.Federer je, tako, propustio priliku da "napadne" novi trofej na Vimbldonu i izjednači se po broju trofeja sa Pitom Samprasom, jedinim teniserom sa sedam titula u Londonu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.