Toni Nadal : Rafa je izgubio samopouzdanje koje ga je krasilo

Prema rečima trenera i strica španskog tenisera, Tonija Nadala, Rafa je u  krizi. 

- Normalno je da sve ovo utiče na njegovo samopouzdanje. Porazi od Đokovića u finalima Indijan Velsa, Majamija, Madrida i Rima su stvorili začarani krug oko njega - rekao je Toni Nadal za agenciju DPA i prokomentarisao polufinalni meč u kojem će Rafael igrati protiv Endija Mareja: - Ne može da se kaže da igra dovoljno dobro da osvoji turnir, kao što je to pre bio slučaj. 

Onda se osvrnuo na rivalstvo sa Đokovićem, koje postaje veliko kao ono sa Federerom. 

- Kada ste blizu pobjede, a to ne pobjedite, normalno je da postoje posljedice. Nije bio potpuno koncentrisan u finalu Indijan Velsa, a prije toga je igrao dobro. Igrao je odlično u prvom setu, a onda neobjašnjivo stao. I u Majamiju je bio blizu pobjede, ali su odlučivali poeni. Onda su došli i mečevi na šljaci i još teži porazi. Tada se stvorio taj krug. Nismo pronašli osećaj za lopticu. Ona je u redu, problem je u našim rukama. Dijagnozu imamo, a potrebno nam je rešenje za mirniju igru - kazao je Nadal.

- Kada ste dugo u tenisu, pojavi se i strah, pa i nervoza. Mnogi koji se bave individualnim sportovima stoje na žici i kažu sebi "prešao sam ovoliko, ali pogledaj koliko mi je ostalo". A Rafael je neko ko brine kada sve ne ide kako treba. Ipak, ne želimo da pravimo dramu ili slično jer nam nedostaje konstantnost forme. Činjenica je da je u haosu i zbog toga gubi sigurnost. Igrao je loše ove sezone, a sada se sve pogoršalo. Više nije favorit i nema šta da izgubi - zaključio je Toni Nadal. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.