Roland Garros : Nadal opet u polufinalu

Danas je Rafael Nadal laganom pobjedom nad Soderlingom osigurao sebi plasman u polufinale Roland Garrosa. Nadal je među posljednjih osam mogao biti zadovoljan i igrom i rezultatom, sa 6:4, 6:1 i 7:6(3) protiv petopostavljenog Robina Söderlinga, finalista u protekle dvije sezone. U reprizi prošlogodišnjeg finala, Španjolac je, kao i lani u završnom meču turnira, slavio bez gubitka seta, ne dopuštajući iznenađenje kakvo je Šveđanin priredio prije dvije godine, kada ga je zaskočio u osmini finala. Nadalu je to jedini poraz koji je dosad pretrpio na Roland Garrosu.
Ove srijede, bila je to kombinacija dobrog izdanja prvog na svijetu, kvalitetnijeg nego na putu do četvrtfinala, ali i neuvjerljivog Söderlinga, koji je postao prava prijetnja tek u trećem setu. Prije toga, Nadal je vodio sa 6:4, 6:1 i 2:0 i, kako se činilo, sve držao u svojim rukama, no peti nositelj je u nastavku uspio barem malo zakomplicirati meč.
Söderling je brzo nadoknadio break zaostatka s početka trećeg seta, da bi nakon toga najbliže produžetku meča došao u 11. gemu, na Nadalovom servisu kod 5:5, kada je imao 15:40 i prednost. No, peterostruki pobjednik Roland Garrosa izvukao je tri break lopte, a nakon ulaska u tie-break, prošao je bez nove Šveđaninove prijetnje.
Sudeći po onome što je pokazao u četvrtfinalu, Nadal zagrijava motore za završnicu turnira, ali treba dodati i da je s druge strane mreže bio tenisač koji nije briljirao. Söderling se tražio kroz prva dva seta i početkom trećeg - možda zbog vjetra, možda zbog pritiska jer je vjerojatno očekivao da će ove srijede biti ozbiljna prijetnja peterostrukom pobjedniku, a možda i iz nekog drugog razloga, ono što je odigrao nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.