Roland Garros : Murrey preko Chele do polufinala

Murrey se plasirao u polufinale Roland Garrosa gdje ga čeka kralj šljake Španac Rafael Nadal. 
Andy Murray imao je nešto teži posao protiv 31-godišnjeg Juana Ignacija Chele, nastarijeg četvrtfinalista muškog turnira, koji mu je bio jako blizu u prva dva seta. No, nakon što ih je dobio, četvrtopostavljeni Škot je lako dovršio posao u trećem, slavivši sa 7:6(2), 7:5 i 6:2. 

Nepostavljeni iskusni Argentinac će iz ovog meča najviše pamtiti propušteno u prvom setu. Krenuo je odlično, s dva breaka na putu do 4:1, a nakon što je Murray nadoknadio jedan od dva izgubljena servisa, Chela je imao i tri set-lopte, 15:40 na servisu četvrtog nositelja u devetom gemu, pa još jednu na svojem servisu kod vodstva od 5:4, propuštenu dvostrukom pogreškom.
Gem iza toga, argentinski tenisač propustio je i još dvije break-lopte, 15:40 kod 5:5, a nakon toliko šansi, nije neobično što je u tie-breakupotonuo bez jačeg otpora.
U drugoj dionici Murray je nekoliko puta morao lomiti Chelin otpor. Četvrti na svijetu je s dva breaka otišao do 4:1, a nakon izmjene izgubljenih servisa, kod 5:2 se taj set već činio zapakiranim. No, Argentinac je izvukao oba breakazaostatka i stigao do 5:5, ali nakon novog gubitka servisa, u 11. gemu, za kraj drugog i u cijelom trećem setu više nije uspio parirati favoritu.
Murray se prvi put u karijeri probio u polufinale Roland Garrosa i time upotpunio kolekciju na Grand Slam turnirima. Na Australian Openu i US Openu je već bio i finalist, na Wimbledonu je dvaput dolazio među posljednja četiri, a dosad mu je izmicao jedino Pariz - no, ove godine pokazuje da može i na zemlji, na kojoj je dosad imao "toplo-hladne" rezultate.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.