Wimbledon : Đoković u polufinalu

Uz mnogo muke, posle jednog prilično čudnog meča, prepunog uspona i padova za Novaka Đokovića, najbolji srpski teniser pobedio je neugodnog Australijanca Bernarda Tomića i plasirao se u polufinale! Srbin je slomio otpor tinejdžera u četiri seta - 6:2, 3:6, 6:3, 7:5, a u polufinalu će se sastati sa Žo Vilfred Congom, koji je eliminisao Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 u setovima.

Ukoliko preskoči narednu prepreku i plasira se u finale, Đoković će prestići Nadala na rang listi, bez obzira na plasman Španca na Vimbldonu.- Prvi set sam odigrao odlično, a onda sam u nastavku pao. Tomić je bio bolji, imao sam problema na svoj servis. Moj protivnik je veoma nepredvidiv igrač, vrlo je mlad, nije imao šta da izgubi, imao je dosta vinera. Posle svega, srećan sam što sam prošao dalje - rekao je Đoković odmah posle meča sa 158. igračem na ATP listi, gde se, to je sigurno, Tomić neće još dugo zadržati.


Bilo je očigledno, po završetku iscrpljujućeg duela, da je Đokoviću pao veliki kamen sa pleća, iako je sve počelo idealno za Srbina. Prvi set, u kome je dominirao, glat je dobio (6:2), ali potpuno neočekivano, usledio je veliki pad u igri Đokovića u nastavku, u drugom i početkom trećeg seta. Istina, Tomić je bio sjajan sa druge strane, ali ne možemo da se otmemo utisku da je Novak odigrao jedan od slabijih mečeva ove godine, bez žara, energije, sigurnosti. Sve navedeno je bilo toliko očito tokom tog drugog seta u kojem je naš teniser delovao potpuno grogirano. Iskoristio je Australijanac taj trenutak, dobio set sa 6:3, i u trećem periodu igre nastavio da “gnjavi” Đokovića. Odmah je napravio brejk, poveo sa 2:0, pa i sa 3:1....

Međutim, onda je ne scenu stupio “pravi” Novak! Drugi teniser planete se probudio, povratio je sigurnost posle nekoliko vezanih poena, nekoliko uspešnih servisa, i za tili čas odnos snaga na terenu se promenio. Đoković je ubacio Tomića u svoj ritam, dobio prvi, drugi... pet uzastopnih gemova, konačno i set! 

Početak četvrtog seta takođe je bio idiličan za Srbina. Odmah je osvojio gem na servis protivnika, a zatim i na svoj, pa je vrlo brzo stekao prednost od 2:0. Izgledalo je da će Đoković u tim momentima, bokserskim žargonom rečeno, baciti Tomića na patos, ali... Australijanac se nije predavao, pružao je žestok otpor, što je rezultiralo potpunim preokretom - 3:2! Opet je Novak bio primoran da juri prednost rivala i, srećom, uspeo je uvek da je stigne. Usledio je egal period, oba igrača su bila sigurna prilikom svojih servisa, sve do 11 gema, kada je naš teniser “brejknuo” Tomića i najavio trijumf... Đoković nije propustio veliku šansu, poveo je sa 40:15, i iskoristio prvu meč loptu.  

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.