Queens: Čilić bolji od Belluccija

Nakon par loših turnira Čilić konačno pronašao svoju igru.Čilić je u 3 seta pobjdio Brazilca Belluccija.
Iako nakon drugog seta, u kojem nije uzeo ni gem, nije izgledalo dobro, Marin Čilić ipak je našao put do pobjede nad Thomazom Belluccijem i drugi put u karijeri izborio četvrtfinale ATP turnira na travi londonskog Queen's Cluba. Nakon što je u tie-breaku riješio prvi set, vodeći hrvatski tenisač potpuno je pao u drugoj dionici, ali uspio se oporaviti u odlučujućem dijelu meča.. Iz onoga ružnog može izvući pouku, a sve što je bilo bolje, Marin Čilić može uzeti kao pozitivno iz dvoboja s Thomazom Belluccijem, preko kojeg se probio među posljednjih osam u Queen's Clubu. Osmopostavljeni hrvatski adut slomio je ljevorukog Brazilca, 11. nositelja i 30. tenisača svijeta, sa 7:6(3), 0:6 i 6:3, vrativši se na pravi put nakon "vožnje u krivom smjeru" u drugom setu.
Bio je to drugi put ove sezone da je Marin izgubio set bez osvojenog gema, nakon što ga je Juan Martin Del Potro početkom svibnja u drugom kolu Masters 1000 turnira u Madridu svladao sa 6:3 i 6:0.
U četvrtfinalu slijedi ogled s drugim nositeljem i glavnim britanskim adutomAndyjem Murrayem. 24-godišnji Škot prošao je osminu finala sa 6:4 i 7:6(4) protiv Janka Tipsarevića, a Srbin je pritom propustio break prednosti u oba seta, 3:1 u prvom i 4:2 u drugom.
Čilić se s Murrayem, četvrtim na svijetu, u seniorskim vodama dosad susretao šest puta, a Škot je slavio pet puta. Jedina Marinova pobjeda dogodila se preklani u osmini finala US Opena, kada je prošao sa 7:5, 6:2 i 6:2. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.