WB: Ljubičić bolji od Čilića

U prvom kolu Wimbledona sastala su se dva najbolja hrvacka tenisera Ivan Ljubičić i Marin Čilić .Ivan Ljubičić proslavio je pobjedu u dvoboju vodećih hrvatskih tenisača u prvom kolu Wimbledona. Ljubo je u nastavku ogleda započetog u ponedjeljak iskoristio još jedno slabo izdanje Marina Čilića, koji je u utorak pokazao premalo da bi slavio u ovom meču...
Kod prekida zbog kiše u ponedjeljak popodne, stvari su bile potpuno otvorene, ali nastavak hrvatskog dvoboja na startu Wimbledona kretao se po željama Ivana Ljubičića, koji je iskoristio crne rupe u igri Marina Čilića i sa 7:6(2), 3:6, 6:3 i 6:4 prošao u drugo kolo. Marin je, pokazalo se, propustio svoju priliku u prvom dijelu meča, dok u utorak nije imao ništa opipljivo, s previše promašaja u važnim trenucima, što ga je guralo u poraz.

S ovom pobjedom, Ljubičić je prekinuo svoj loš wimbledonski niz započet prije četiri sezone u trećem kolu, kada ga je nadjačaoPaul-Henri Mathieu. Nakon toga, Ivan je gubio i 2008. i lani u prvom kolu, '08. protivJürgena Melzera, a prošle godine protiv Poljaka Michala Przysieznyja, dok ga '09. nije bilo zbog ozljede.
Do prolaska kraj Čilića, posljednji tenisač kojeg je Ljubo nadjačao na Wimbledonu bio je Čeh Jan Hernych, '07. u drugom kolu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.