Nadal, Federer i Đoković opet ruše rekorde

Nadal ,Federer i Đoković ruše sve moguče rekorde i na teniskim terenima i van njih. Ovaj put su srušili rekord po broju gledaoca koji su  posmatrali njihove mečeve na Roland Garrosu.


Teniske mečeve na minulom Rolan Garosu posmatralo je najviše gledalaca od kada se igra turnir na pariskoj šljaci! Rekordnih 464,636 ljubitelja "bjelog sporta" bilo je prisutno tokom dvonedeljnih borbi najboljih svetskih tenisera i njihovih "koleginica". Kako su izračunali pedantni organizatori, 429.105 ljudi svedočilo je mečevima glavnog žreba i finala, 12.468 je prisustvovalo četvorodnevnim duelima kvalifikacija, dok je 23.063 posetilo terene na "Dečiji dan", koji je inače tradicionalni deo turnira već dugi niz godina. 

Rekordnoj posjeti organizatori turnira svakako mogu da zahvale i Novaku Đokoviću, koji je prethodno "razdvojio" Rafaela Nadala i Rodžera Federera na rang listi, a uz to je u Pariz došao bez poraza u 2011. godini, i najavio obaranje rekorda po broju uzastopnih pobjeda. Nema sumnje da je Noletov nalet doneo dodatnu draž minulom Rolan Garosu od nekih ranijih izdanja.  Pored Đokovića tu je bio i u pitanju Borgov rekord u sovojemim turnirima u Parizu kojeg je "ganjao" Rafa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.