Andy Murray odlučan da popravi igru

Andy Murray
Wimbledon 2011: Najbolji britanski teniser, andy Murray je priznao da postoji još prostora za napredak u igri nakon pobjede nad njemačkim teniserom Tobiasom Kamkerom u drugom kolu Wimbledona sa 3-0 po setovima.

"Mislim da nisam igrao tako dobro ali nisam izgubio servu i servirao sam dobro," izjavio je Murray nakon pobjede sa 6-3, 6-3 i 7-5.

Murray je igrao i na, za njega nepoznatoj teritoriji, terenu broj 1, ali kako je rekao da mu to nije nikakav problem: "Ne brine me gdje igram."


Kamke (83. na ATP listi) je mogao učiniti vrlo malo da zaustavi Murraya, kome je trebao 1h i 57 min da prođe u treći krug gdje će se sastati sa Ivanom Ljubičićem.

Ivan Ljubičić je u drugom kolu igrao svoj meč sa Sergiyem Stakhovsky iz Ukrajine. Ljubičeić je dobio meč sa 6-4, 6-4 i 6-2.

Murray se pribojava duela sa Ljubičićem: "Izgubio sam od njega nekoliko puta i očekujem težak meč."

"On servira vrlo dobro i to uvijek otežava igru. Moram osigurati dobar retern, što sam uspio na Queensu, i treba da ponovim isto i u petak" reako je Murray.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.