W: Đoković lako u drugo kolo

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbledona pobjedeom nad Francuzem Žeremijom Šardijom. Đoković je do trijumfa došao sa 6:4, 6:1, 6:1, poslijee skoro jednog i po sata igre na Centralnom terenu.
Drugog nosioca na trećem Gren slemu sezone u narednoj rundi očekuje duel sa boljim iz susreta između Južnoafrikanca Kevina Andresona i Ilije Marčenka iz Ukrajine.
Šardi je na startu meča bio siguran pri svom servisu, dok je Đoković odmah, bez izgubljenog poena, uzvratio. Obojica su nastavili sa dobrom igrom, nije bilo prilika za brejk ni na jednoj strani u narednim gemovima. Đoković je u petom gemu imao jednu šansu da oduzme Francuzu servis, ali se Šardi vratio u igru za 3:2. Ni narednu srpski teniser nije iskoristio, ali jeste onu koju je imao u devetom gemu za prednost od 5:4 i odservirao za osvajanje prvog seta. 

Na početku drugog seta, Đoković je imao dve prilike za brejk i iskoristio je drugu i vrlo brzo poveo sa 1:0, a potom i udostručio svoju prednost. Od tada, srpski teniser je počeo mnogo lakše i bolje da kontroliše meč pa je odmah stigao i do nove prilike za brejk, koju je isto iskoristio. U četvrtom gemu Šardi je došao do prve prilike da oduzme Đokoviću servis, ali se naš teniser vratio i osvojio sedmi uzastopni gem. Francuski teniser je u narednom gemu prekinuo seriju Đokovića, koji je sa osvojena dva gema zaredom došao do vođstva od 2:0 u setovima. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.