Federer: Protiv Đokovića moram dati sve od sebe

Polufinalni duel Rolan Garosa između Federera i Đokovića sve je ali ne samo obićno plufinale. Ovaj meč obojici puno znaći. Za Rogera potvrda da nije za penzije a za Novaka Đokovića ne znači samo ulazak u finale jednog od najvećih teniskih turnira, nego i stizanje rekorda Džona Mekinroa po broju uzastopnih pobeda na početku sezone (42) i penjanje na broj 1 ATP liste!
A na putu ka najvećem uspehu srpskog tenisa, ka ostvarenju dečačkog sna,  Noletu na putu stoji najbolji svih vremena - Rodžer Federer.
Švajcarac je u sjanoj formi... Hladnokrvno je „ubijao“ svoje protivnike na pariškoj šljaci, ali, uprkos tome, svestan je da je Novak favorit u sutrašnjem meču.
- Igrati polufinale Rolan Garosa je sjajan osećaj, a još kada vam je sa druge strane tako velik igrač, onda shvatite zašto trenirate toliko naporno. Osećam se sjajno i jedva čekam da zaigram protiv Novaka. On igra fantastično ove sezone i znam da ću morati da igram najbolji tenis da bih ga pobjedio. Imam dva dana da se pripremim i smislim najbolju taktiku - rekao je Federer.
U Đokovićev trijumf veruje i selektor šampiona planete, Dejvis kup tima Srbije - Bogdan Obradović.
- Nakon predaje Italijana Fonjinija, Novak Đoković je neočekivano dobio malo dužu pauzu pred sutrašnje polufinale.
Poznavajući ga znam da će njemu će ova malo duža pauza i te kako prijati da se malo odmori i osveži pred polufinale. Otvorila mu se velika prilika da bude prvi, da obori Mekinroov rekord, ali njega to ne opterećuje, on o tome ne razmišlja. Okružen je timom koji je pun pozitivne energije, igra sjajno, svestan je svojih kvaliteta i ostaje mu samo da gura - rekao je Obradović.
Organizatori još nisu odredili satnicu ovog istorijskog meča, ali je vrlo verovatno da će biti odigran na centralnom terenu u večernjim satima, kao meč dana, što apsolutno i zaslužuje!

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.