Wimbledon : Šarapova se pridružila Kvitovoj u finalu

Vimbldon je dobio prve finaliste. U ženskom singlu, van svih očekivanja, za veliki trofej najprestižnijeg teniskog turnira na svetu igraće Ruskinja i Čehinja. Kvalifikantkinja Sabine Lisicki zaustavljena je u polufinalu, a veliko je pitanje da li će u finalu biti "zaustavljena Maša ekspres". Marija Šarapova je u zanimljivom meču demonstrirala ono, davno zaboravljeno umeće, koje joj je pomoglo da se pre nekoliko godina dokopa prve pozicije na WTA listi. Iako su mnogi očekivali da će "Maša ekspres" lakše savladati Nemicu, njoj je bilo potrebno 86 minuta da sa maksimalnih 2:0 (6:4, 6:3) obezbedi finale na "Sve engleskom tenis i kroket klubu", drugo u karijeri.

Počela je Sabine odlično, ali je brzo izgorela... Marija je igrala više nego sigurno, a znalački je koristila greške i "poklone" Lisicki. Ipak, i u takvoj igri Sabine nije iskoristila činjenicu da je Ruskinja imala čak 13 duplih grešaka i četiri neiznuđene greške više. Istina, 69 odsto prvog servisa (14 odsto više od protivnice) i bolja konverzija brejk lopti Šarapovu su odveluu finale gde je čeka Petra Kvitova, koja je sa 2:1 pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenko.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.