Wimbledon: Đoković se mučio s Baghdatisom

Novak Đoković je u posljednjem meču dana uspio da uđe među 16 najboljih tenisera na ovogodišnjem izdanju Wimbledona. Trenutno drugi teniser svijeta pobijedio je kipranina Marcosa Baghdatisa sa 3-1 (6-4, 4-6, 6-3 i 6-4) čime se uspio domoći osmine finala turnira na terenima All England Cluba.

Odigrali su drugi i 32. nositelj vrlo zabavan, atraktivan i kvalitetan meč. Londonska je publika cijelo vrijeme navijala za vrlo dobrog Cipranina, koji se sjano držao, uporno se odbijao predati i pritom zabavljao gledatelje. Kvaliteta srbijanskog tenisera nije mu ipak dozvolila više od jednog seta.

Nakon što su podijelili po jedan uvodni set u kojem je svaki gubitnik imao svojih prilika, Đoković je ipak zavladao mečem. U trećem je setu Cipranina "breaknuo" u četvrtom gemu, a u četvrtom setu u petom, nakon čega je u oba navrata uspješno branio svoje servise do osvajanja obaju setova odnosno meča.

Dvoboj je pokazao Baghdatisa u fizički vrlo dobrome izdanju, a Đokovića u izdanju dostojnom najboljeg tenisera 2011. godine, u kojoj zna za samo jedan poraz: u 45 mečeva ostvario je 44 pobjede.

Za četvrtfinale će se dvostruki polufinalist Wimbledona boriti protiv Francuza Michaëla Llodre.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.