Olimpijada: Izner bolji od Tipsarevića

Olimpijske igre, tenis: Janko Tipsarević poražen je od Džona Iznera, posle sat i po vremena velike borbe, sa 5:7, 6:7 (14:16) po setovima i tako se oprostio od daljeg takmičenja na Olimpijskim Igrama u Londonu. Visoki Amerikanac će se u narednom kolu, u borbi za plasman u polufinale, sastati sa Rodžerom Federerom.

Meč na terenu broj dva vimbldonskog kompleksa protekao je onako kako se uglavnom i očekivalo. Izner je "tukao" Janka najjačim oružjem - servisom, ne dozvolivši Tipsareviću da dođe u poziciju da napravi brejk. Međutim, i srpski teniser je bio prilično efikasan na svoj servis i u tom ritmu meč je trajao do 11. gema u prvom setu. Izner je poveo 6:5, Janko je bio na servisu i pod pritiskom ostanka u setu, za razliku od Amerikanca koji je mogao rasterećeno da odigra i pokuša da "brejkne" rivala. U tome je i uspeo. Poveo je 40:00 i naposletku poveo u setovima.

Drugi set bio je gotovo preslikan prvom. Obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis, brejka nije bilo ni "na vidiku", pa je odluka "pala" u doigravanju, odnosno taj-brejku. Janko je u jednom trenutku stigao do velikog vođstva - 5:2 i bio nadomak izjednačenja u setovima. Ipak, uporni Izner nije se predavao, brzo je anulirao vodstvo Srbina, poveo čak sa 7:6, ali je usledio egal i najava velike borbe nerava u nastavku. Amerikanac je imao više koncentracije i rezultatom 16:14 dobio odlučujući period igre.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.