Olimpijada: Azarenka preko Kerber do polufinala

Olimpijeke igre, tenis: Viktorija Azarenka sve je bliže željenoj olimpijskoj medalji. Pobjedom nad Angelique Kerber 6:4, 7:5 plasirala se u polufinale, u kojem će za suparnicu imati Serenu Williams.

U meču u kojemu se ni jedna ni druga nisu štedjele u izmjenama s osnovne linije ipak je prevagnula kvaliteta i konstanta prve tenisačice svijeta. Kerber je pružila odličan otpor i nije se predavala do samog kraja, čak je i spasila četiri meč lopte, no na koncu je ipak Bjeloruskinja bila ta koja se radovala.

U prvom setu Kerber je nadoknadila prvi break zaostatka, ali je kod 4:5 ponovno izgubila svoj servis. U drugoj dionici Azarenka je dvaput imala prednost breaka, no Kerber se oba puta vratila.

Azarenka je i treći put došla do breaka te njime i do servisa za meč kod 5:3. Imala je Bjeloruskinja ukupno četiri meč lopte (40-15 i dvije prednosti), no borbena Njemica ponovno se vratila "iz mrtvih". Pokazalo se kasnije, ne zadugo. Kerber je poravnala na 5:5, ali je kod 5:6 još jednom, po šesti put u meču, izgubila svoj početni udarac.
Meč je odigran pod krovom Središnjeg terena jer je vani postojala opasnost od kiše, koja je u jednom trenutku nakratko i prekinula mečeve na ostalim terenima.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.