Toronto: Đoković bolji od Tipsarevića

ATP Toronto: Novak Đoković je izborio mjesto u finalu ATP turnira u Torontu pobjedom nad zemljakom Jankom Tipsarevićem sa 6:4 i 6:1. Meč je efektivno trajao sat i 47 minuta, a ukupno pet i po sati zbog kiše koja je dva puta primorala  tenisere da idu u svlačionicu. Za trofej, Đoković će igrati protiv Richarda Gasqueta koji je prethodno u drugom polufinalu pobijedio Johna Isnera sa 2:0 (7:6, 6:3). Finalni meč na programu je u noći između nedjelje i ponjedeljka, tačnije u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Pomenuta kiša koja je ove godine stvarala mnogo problema organizatorima brojnih turnira odmah po zagrijavanju primorala je srpski tandem da se povuče u svlačionicu. Druga pauza zbog istog razloga napravljena je tokom šestog gema. Do ove dionice nije bilo brejkova, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 3:2 za Đokovića. Posle pauze, igrači su nastavili da osvajaju gemove na svoj servis, a prvi brejk viđen je u desetom gemu. Servirao je Tipsarević za ostanak u setu, ali je Đoković iskoristio prvu set loptu.

U nastavku meča, Novak je Janku servis oduzeo u četvrtom gemu, poveo sa 3:1 i onda nastavio sa sigurnom igrom. Novi brejk viđen je u šestom gemu, za 5:1. To je bio ujedno nagovještaj pobjede za plasman u finale.

Đokoviću je ovo peti trijumf u sedam dosadašnjih okršaja sa Tipsarevićem. Kada je riječ o međusobnom skoru sa Gasquetom, Đoković je u velikoj prednosti. Igrali su sedam puta, a rezultat je 6:1 u korist Srbina. Poslednji put su sreli na Mastersu u Majamiju ove godine i slavio je Đoković sa 2:0. Gasquet je bio bolji prije pet godina na Mastersu u Kini.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.