Murray se mučio, Del Potro bez problema

Indian Wells 2013 rezultati: U svojem prvom meču nakon Australian Opena Andy Murray se "naradio" protiv Evgenija Donskoja. Britanac zna imati problema u prvim nastupima pa je tako bilo i sada i Rus mu je otkinuo set povevši sa 7:5. Ipak, kada je u nastavku meča Murray počeo bolje osjećati lopticu i teren, Donskoj se teško nosio s njim. U prvom setu imao je Murray čak 11 break prilika, no slabo je reagirao u tim ključnim trenucima i nije uspio uzeti set. U naredna dva seta iskoristio je četiri od pet break lopti i odmah je sve bilo lakše za njega.

"Kada sam ušao u ritam, mogao sam kontrolirati većinu izmjena i olakšati si posao. Evgeni je odradio dobar meč, nije ništa forsirao, mislim da je prilično inteligentan igrač", konstatirao je nakon susreta Murray.

Među onima koji se ne mogu pohvaliti da su imali nešto posebno puno sreće sa ždrijebom drugog kola bio je Juan Martin Del Potro. On je igrao protiv uvijek nepredvidljivog Rusa Nikolaja Davidenka, ali je odigrao dobar meč i potvrdio da je u dobroj formi. Davidenko je poražen u dva seta za 79 minuta igre sa 6:3, 6:4.

U španjolskom dvoboju Daniel Gimeno-Traver poslužio je za zagrijavanje Nicolasu Almagru. Prvi set je tako Almagro još imao problema i nije briljirao, no u drugom se oslobodio i sa 7:5, 6:2 prošao u treće kolo. Inače Gimeno-Traver mu je bio protivnik i u Melbourneu gdje je uspio uhvatiti tek sedam gemova. Jo-Wilfried Tsonga nije imao lagan posao protiv Jamesa Blakea, u prvom setu je zaostajao 4:2, pa je u tie-breaku Blake imao 6:3, no kada se Tsonga izvukao, u drugom setu je bilo lakše.

14. nositelj Juan Monaco upisao je još jedan razočaravajući nastup ove godine. Monaco je na startu Indian Wellsa igrao protiv Marinka Matosevica koji se posve prilagodio na ovu podlogu i uvjete s obzirom da već neko vrijeme igra na američkoj turneji. No ipak, očekivalo se da će Monaco odigrati barem ravnopravniji meč, a bio je ravnopravan samo u prvom setu. Taj set je završio 7:5 za Monaca, no u drugom setu Australac je potpuno dominirao i nije izgubio nijedan gem.

Očekivani prolaz upisao je Kei Nishikori protiv Philippa Petzschnera. Nishikori je u vrlo dobroj formi dok je s druge strane Petzschner u problemima već neko vrijeme i očekivala se pobjeda Japanca. Nijemac mu je dosta olakšao posao problemima na servisu, ubacio je tek 43 posto prvog servisa što je Nishikori kaznio.
Iznenađenje je priredio njemački veteran Björn Phau koji je u tri seta bio bolji od 25. nositelja Jeremyja Chardyja dok je Mardy Fish je u povratničkom meču uz prilične probleme u tri seta svladao sunarodnjaka kvalifikanta Bobbyja Reynoldsa. Tommy Haas nije ispustio set protiv Pabla Andujara, no morao je u jedan tie-break.
Iskusni Tajpežanin Yen-Hsun Lu izbacio je kroz dva tie-breaka 26. nositelja Martina Kližana dok je Carlos Berlocq iznenadio na svojoj slabijoj podlozi Ukrajinca Dolgopolova u tri seta.

Indian Wells, tenisači, drugo kolo:

Björn Phau (Njemačka) - Jeremy Chardy (Francuska, 25) 6:2, 2:6, 6:4
Mardy Fish (SAD, 32) - Bobby Reynolds (SAD, Q) 6:3, 3:6, 6:4
Marinko Matosevic (Australija) - Juan Monaco (Argentina, 14) 7:5, 6:0
Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) - Martin Kližan (Slovačka, 26) 7:6(5), 7:6(5)
Carlos Berlocq (Argentina) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 22) 6:3, 6:7(5), 6:3
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Evgeni Donskoj (Rusija) 5:7, 6:2, 6:2
Juan Martin Del Potro (Argentina, 7) - Nikolaj Davidenko (Rusija) 6:3, 6:4
Nicolas Almagro (Španjolska, 11) - Daniel Gimeno-Traver (Španjolska) 7:5, 6:1
Tommy Haas (Njemačka, 19) - Pablo Andujar (Španjolska) 6:3, 7:6(0)
Kei Nishikori (Japan, 16) - Philipp Petzschner (Njemačka, Q) 6:3, 6:2
Novak Đoković (Srbija, 1) - Fabio Fognini (Italija) 6:0, 5:7, 6:2
Grigor Dimitrov (Bugarska, 31) - Matthew Ebden (Australija, Q) 6:4, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 8) - James Blake (SAD, WC) 7:6(6), 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.