Nadal i Ferrer u finalu

ATP Acapulco 2013:Do finalnog meča ATP turnira u Acapulcu očekivano su stigla prva dva nositelja, David Ferrer i Rafael Nadal. Ferrer je u tri seta bio bolji od Fabija Fogninija, a Nadal u dva od Nicolasa Almagra...
S obzirom na to da su u polufinalu Acapulca nastupila čak tri Španjolca, bilo je prilično izvjesno da će finale biti okršaj dvaju tenisača iz iste zemlje. Tako je i bilo.
U prvom polufinalu dana David Ferrer porazio je Fabija Fogninija puno teže nego prošlog tjedna u Buenos Airesu kada je izgubio samo tri gema. U Acapulcu je Talijan pokazao bolju igru te je odveo favoriziranog prvog nositelja u treći set. Ondje je u prvom gemu propustio realizirati tri break lopte i nakon toga više nije dobio šansu. Ferrer je slavio 6:3, 6:7 (5), 6:1 poslije nešto manje od dva i pol sata igre.
Ferrer je tako došao na korak od osvajanja četvrte uzastopne titule u Acapulcu. U subotu će nastupiti u svom 36. pojedinačnom finalu karijere (20 pobjeda) i već trećem ove sezone. Prethodno je osvojio Auckland i Buenos Aires. Slavio je u svih šest posljednjih finala te u devet od posljednjih deset, no protivnik u Acapulcu bit će mu čovjek kojega je na zemlji pobijedio samo jednom, Rafael Nadal.
"Kralj zemlje" vraća se u odličnu formu, što je pokazao trijumfom nad svojim sunarodnjakom Nicolasom Almagrom 7:5, 6:4.
Nadal u međusobnim susretima s Ferrerom vodi 16-4, od čega 13-1 na zemlji. Ferrer je slavio u njihovom prvom susretu, na zemlji u Stuttgartu sada već davne 2004. godine. No u svim preostalim dvobojima na toj podlozi Ferrer je osvojio ukupno samo dva seta.
Nadal je u finalima na zemlji osvojio 37 naslova iz 42 finala, a ukupno je na 51 naslovu iz 73 finala. Bit će mu to i treće uzastopno finale nakon povratka na terene - u Vina del Maru izgubio je od Horacija Zeballosa, a u Sao Paulu je pobijedio Davida Nalbandiana.
ATP Acapulco, polufinale: 
Ferrer (Španjolska, 1) - Fognini (Italija) 6:3, 6:7, 6:1 
Nadal (Španjolska, 2) - Almagro (Španjolska, 3) 7:5, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.