Tenis Uživo: Đoković - Berdych finale Dubai

ATP Dubai finale tenis uživo:  Za titulu ATP turnira u Dubaiu borit će se Čeh Tonas Berdych i prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati od 16:00 časova ovdje.
Plasman u finale Berdych je izborio nad R. Federerom protiv kojeg je uspio nadoknaditi zaostatak od jednog seta, te spasiti meč loptu. Nole je u polufinalu bio bolji od Del Potra, posebno u prvom setu, dok je u drugom propustio završiti meč na svoj servis, pa sa pitanje pobjednika rješavalo u trinaestoj igri.
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 35 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1, a u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok  je u Rimu izgubi finalni meč od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.
T. Berdych je trenutno 6. igrač svijeta. Ima sedam osvojenih titula u karijeri od kojih su dvije iz prošle  sezone, a izborio ih je pobijedivši u finalu turnira u Mantpellieru domaćeg tenisača Monfilsa sa 2:1, dok je drugi naslov izborio u Stockholmu pobjedom na Tsongom također sa 2:1 u setovima. Sezonu je počeo u Chennaiu gdje je zaustavljen od Aguta u četvrtfinalu, a u finalu turnira u Marseillu propustio je meč loptu protiv Tsonge i izgubio meč. Prošle godine nastupio je u Indian Wellsu i Miamiu igrao je mečeve četvrtog, odnosno trećeg kola protiv Almagra i Dimitrova u kojem je Čeh poražen. Masterse u Torontu i Cincinnatiu završio je porazima u trećem kolu od Gasqueta i Raonića, a na nedavno završenom turniru u Winston-Salemu igrao je finala protiv Isnera u kojem je izgubio rezultatom 2:1 u setovima. Dobar Rezultat ostvario je na US Openu plasiravši se u polufinale u kojem je poražen od Murraya rezultatom 3:1, a na Mastersu u Parisu izgubio je meč četvrtfinala od Simona.
U 13 međusobnih susreta, koliko su odigrala ova dva tenisača, Berdych je uspio zabilježiti samo jednu pobjedu i to 2010. godine u polufinalu Wimledona rezultatom 6:3 7:6 6:3. Ove sezone susreli su se u četvrtfinalu Australian Opena gdje je Nole slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:1 4:6 6:1 6:4. Prošle sezone su se susreli četiri puta i to u četvrtfinalu Australian Opena (6:1 7:6 6:1), polufinalu Dubaia (6:7 6:2 4:2), zatim u Cincinnati (predaja nakon 7:5 u prvom setu) i posljednji meč Nole je dobio na završnom turniru u Londonu rezultatom 3:6 6:3 7:6. Sve statistika ide u prilog Đokoviću, ali očekujemo od Berdycha da pruži dobar otpor  kao što je to učinio u polufinalu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.