Đoković bolji od Dimitrovog

Indian Wells 2013: Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Indian Wellsa. Iako je u uvodnim gemovima meča njegov protivnik Grigor Dimitrov pružio fantastičnu igru, imao i šansu da dobije uvodni set, prvi teniser sveta uspeo je da preuzme stvari u svoje ruke i reši meč na najbolji mogući način. Đoković - Dimitrov 2:0 (7:6, 6:1).

Prvi favorit turnira možda je i pomalo opušteno ušao u meč, što je bugarski teniser znao da iskoristi. Pored svega, 31. "kosturaš" fantastično je igrao sa osnovne linije i od prvih 13 poena, čak 10 je rešio u svoju korist. Uz brejk u četvrtom gemu, Dimitrov je poveo i sa 4:1, ali je onda Đoković počeo da pokazuje zašto nema boljeg na svetu. Novak je preuzeo inicijativu, diktirao je poene i ubrzo je uspeo da se vrati u meč. U osmom gemu, Bugarin je servirao za set, ali očigledan pritisak nije mu dozvolio da pokaže ono što zna. Napravio je četiri duple servis greške i tako omogućio protivniku da se u potpunosti vrati u meč. O pobedniku prvog dela igre odlučivao je taj-brejk.

U 13. gemu je viđeno čak sedam mini brejkova, ali je Đoković uspeo da iskoristi treću set loptu i prvi deo igre okonča sa 7:6.

Od starta drugog gema jasno je bilo da se teniska mašina zagrejala. Đoković je bio ubedljiv i potpuno je dominirao. Za samo 24 minuta, Đoković je dobio drugi set (6:1) i tako našao svoje mesto među 16 najboljih igrača na turniru.

Posle pobede nad Dimitrovim, Đoković će u osmini finala igrati sa Semom Kverijem.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.