Đoković:Nisam mogao da zamislim bolji start sezone

Indian Wells 2013: Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je pred start Mastersa u Indijan Velsu da mu je samopouzdanje na nivou kao 2011. godine.


Đoković je od početka sezone ostvario 13 uzastopnih trijumfa, a nada se da će niz nastaviti i na jugu Kalifornije, gde je pre nekoliko dana startovao prvi Masters u 2013.

„Osećaj je isti kao 2011, po načinu na koji sam započeo godinu. Imam divne uspomene na tu sezonu, ona je bez sumnje bila moja najuspešnija. Ali, još uvek je rano reći šta će se sve desiti, tako da ne želim ništa da predviđam. I dalje isto razmišljam, samo želim da uživam u ovom trenutku, da dam sve od sebe, idem korak po korak pa ćemo videti“, rekao je Đoković. 

Srpski teniser je 2011. godine osvojio deset titula, uključujući i tri Gren slema, i zabeležio je skor od 70 pobeda i samo šest poraza. Tada je pobedio na prvih sedam turnira na kojima je učestvovao, ostvario niz od 41 pobede i samo jedna mu je falila da izjednači rekord koji je postavio Džon Mekinro 1984. godine. 

Sada, dve godine kasnije, Đoković je takođe u dominantnom stilu osvojio Australijan Open i Dubai i od oktobra ima niz od 18 pobeda bez poraza. 

„Za sada je sve kako treba. Nisam mogao da zamislim bolji start sezone, titule u Australiji i u Dubaiju, i to na tvrdoj podlozi, koja najviše odgovara mojoj igri. Očigledno je da mi pobede u Australiji daju veliko samopouzdanje koje dalje prenosim. Mislim da je to glavni razlog zašto očekujem da pokažem svoju najbolju igru u narednom periodu“, naglasio je Đoković. 

Đoković na startu u Indijan Velsu igra sa Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.