Olimpijada: Azarenka-Kirilenko UŽIVO tenis

Olimpijske igre, tenis: Nakon što je izgubila polufinalni meč, na Olimpijskim igrama od Serene Williams, Viktorija Azarenka će utjehu tražiti u boriti sa Marijom Kirilenko za bronzanu medalju. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati na našoj stranici ovdje od 13:00 časova.

Ruskinja Kirilenko i Azarenka do sada su se satajale 4 puta , a međusobni skor je 2 naprema 2. Ono što je interesantno je to da do sad nikada nisu igrale na travi, svi njihovi mečevi odigrani su na tvrdoj podlozi.Zadnje dvije pobjede između ove dvije teniserke odnjala ja Azarenka. Zanji put su igrale 2010. godine na Kremlin Cupu u dvorani.

Marija Kirilenko trenutno je 15. teniserka svijeta igra desnom rukom, a u karijeri je osvojila 5 titula. Profesionalnim tenisom se bavi od 2001. godine.

Viktorija Azarenka je prva nositeljica na turniru i prva teniserka svijeta. Profesionalno se tenisom bavi od 2003. godine. I Azarenka, kao i Kirilienko, igra desnom rukoma. U karijeri je osvojila 12 titula. U ovom okršaju veliki favorit je Azarenka, ukoliko se bude oporavila od meča sa Serenom Willliams.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.