Olimpijada: Djokovic - Murray UŽIVO tenis

Olimpijske igre, tenis: Prvi polufinalni par olimpijskog turnira čine Andy Murray i Novak Đoković. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 16:30 časova.

Murray je bez većih problema eliminirao N. Almagra sa 2:0, dok je Tsonga nakon jako lošeg prvog seta, ozbiljniji otpor Đokoviću pružio tek u drugom setu, ali je posustao u samoj završnici, pa je Đoković zasluženo izborio polufinale.

A. Murray je 4. igrač na ATP list. Ima 22 osvojene titulu u karijeri od čega jednu iz ove sezone pobijedivši u finalu turnira u Brisbaneu Dolgopolova sa 2:0. Pet titula osvojio je prošle sezone kada je slavio na turniru u Queen“s Clubu pobjedom u finalu nad Tsongom, zatim u Cincinnatiu gdje mu je u finalu meč predao Đoković, te Bangkoku, Shanghaiu i Tokyu. Osim u Brisbaneu, Marrey je zabilježio odličan nastup na Australian Openu na kojem je nakon pet setova izgubio meč polufinala od Đokovića, a nakon toga igrao je finale turnira u Dubaiu koje je izgubio od Federera. Iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu turnira u Indian Wellsu od Garcie-Lopeza rezultatom 2:0, a u Miamiu izgubio je finale od Đokovića također sa 2:0. Što se tiče sezone na šljaci, Muuray je nastupio u Monte Carlu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Berdycha 2:1, a u Barceloni je, također u četvrtfinalu, zaustavljen od Raonića rezultatom 2:0. I pored očekivanje domaće publike nije uspio u finalu Wimbledona da savlada Federrera, a sve što je uspio u tom meču bilo je osvajanje prvog seta.

Đoković ima 30 titula u karijeri, a pobjednik je ovogodišnja dva turnira i to Australian Opena i Mastersa u Miamiu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1 i u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi meč finala od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći ovosezonski poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastu na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima.

U dosadašnjih 13 međusobnih susreta Đoković je slavio osam puta, dok je pet mečeva pripalo Murrayu. Ove godine su igrali odličan meč polufinala Australian Opena u kojem je slavio Nole nakon pet odigranih setova 6:3 3:6 6:7 6:1 7:5, zatim u polufinalu turnira u Dubaiu kada je bolji bio Murray 6:2 7:5 i u finalu Miamia u kojem je ponovo bolji bio srpski tenisač rezultatom 6:1 7:6. Od ostalih mečeva ove dvojice tenisača spomenut ćemo rezultate iz prošle sezone. Nole je dobio dva od tri prošlosezonska duela i to u polufinalima Australian Opena 6:4 6:2 6:3 i Rome 6:1 3:6 7:6, dok je Murray slavio pobjedu u finalu turnira u Cincinnatiu kad mu je meč predao Nole pri rezultatu 6:4 3:0 u korist Britanca. Očekuje nas jedan zanimljiv i vjerojatno neizvjestan meč. Đoković je u dosadašnjim mečevima protiv Britanca pokazao daleko više mentalne snage u odlučujućim poenima, dok s druge strane Murray pokazuje, ako je suditi po polufinalnim mečevima na Australian Openu i Dubaiu, kako sve bolje parira svom velikim rivalom. Nole je favorit za prolaz u finale, ali Murray bi uz podršku sa tribina mogao bar do jednog seta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.