Olimpijada: Federer sve bliže medalji

Olimpijske igre, tenis: Roger Federer stepenik je bliže plasmanu u samu završnicu turnira na Olimpijskim igrama u Londonu. Švajcarac se plasirao u polufinale posle bitke sa američkim servis "bombarderom" Džonom Iznerom, koga je savladao u dva seta - 6:4, 7:6 za 85 minuta.

U borbi za finale protivnik će mu biti Huan Martin Del Potro, koji je takođe u dva seta eliminisao Keija Nišikorija.

Švajcarac je protiv Iznera bio "pošteđen" velikog broja neodbranjivih hitaca sa osnovne linije Amerikanca, koji je odservirao "samo" osam aseva. Primera radi, protiv Tipsarevića je 22 puta osvajao direktne poene iz servisa. To je Federeru omogućilo da uz svoj siguran servis napravi jedan brejk u prvom setu i isti osvoji posle pola sata igre.

Drugi set odlučen je u taj-brejku, pošto su Švajcarac i Amerikanac bili jednako efikasni kao i u prvom prilikom osvajanja gemova na svoj početni udarac. Federer je u odlučujućem periodu igre za nijansu bio bolji, koncentrisaniji, što je donelo prevagu na njegovu stranu, pa je i dalje ostao "u igri" za osvajanje jednog od retkih trofeja koji mu nedostaje u prebogatoj riznici - olimpijskog zlata.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.