Olimpijada: Federer u četvrtfinalu

Olimpijske igre, tenis: Švicarac Roger Federer i dalje ne skreće sa zacrtanog puta prema olimpijskoj medalji. Pobjedom protiv Denisa Istomina plasirao se u četvrtfinale i došao na korak od borbe za medalje.

Roger Federer ostvario je svoju desetu uzastopnu pobjedu u Wimbledonu. Nedavno je ondje osvojio svoj 17. Grand Slam naslov, a na olimpijskom turniru također mu ide odlično. Sa 7:5, 6:3 na terenu broj 1 All England Cluba pobijedio je Denisa Istomina i plasirao se među osam najboljih.

No, 35. tenisač svijeta nije bio bezazlen protivnik. U prvom setu je nadoknadio rani zaostatak breaka i onda kod 5:5 imao 15-40 na servisu Federera. U tom gemu, pri rezultatu 15-30, pala je kiša te je meč nakratko bio prekinut. U nastavku igre Švicarac se odmah našao u problemima, ali je ipak uspio izvući "živu glavu" i povesti 6:5.

Bio je to ključan trenutak susreta jer prvi nositelj je nakon toga napravio dva uzastopna breaka i u rukama imao komfornu situaciju (7:5, 3:0). Istomin se iz te rupe nije mogao izvući i Švicarac, koji je u drugom setu znatno smanjio broj svojih pogrešaka, je rutinski priveo meč kraju. Na svom početnom udarcu Federer je u drugom setu izgubio ukupno samo četiri poena.

Federer će u četvrtfinalu za protivnika imati Johna Isnera ili Janka Tipsarevića.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.