Olimpijada: Hewitt mučio Đokovića

Olimpijske igre, tenis: Na Središnjem terenu Novak Đoković položio je nezgodan test protiv Lleytona Hewitta. Poslije dva teška seta Đoković je u trećem slomio borbenog Australca i slavio 4:6, 7:5, 6:1.

Već u drugom gemu meč je zbog kiše bio prekinut, a u nastavku igre nije bilo breakova sve do 4:4. Tada je prvi popustio drugi nositelj i Hewitt je nedugo zatim osvojio prvi set.

Đokovićevi navijači strepili su i u većem dijelu drugog seta. Đoković je napravio break kod 4:3, ali nije iskoristio servis za set. Hewitt se odličnom igrom vratio u "život" i izjednačio na 5:5, no kod 5:6 ponovno je izgubio servis, a s njime i set. Srpski tenisač iskoristio je vjetar u leđa i "projurio" trećim setom, napravivši pritom dva breaka.

Drugi tenisač svijeta u četvrtfinalu ide na "maratonca" Jo-Wilfrieda Tsongu. Francuz je u utorak s 25:23 u trećem setu nadvisio Milosa Raonica, a u srijedu sa 7:6 (5), 6:4 Španjolca Feliciana Lopeza. Koliko snage će mu ostati za dvoboj s Đokovićem, ostaje nam vidjeti.
U četvrtfinale su se plasirali još Juan Martin Del Potro i Nicolas Almagro. Del Potro je sa 6:1, 4:6, 6:3 nadjačao Gillesa Simona, dok je Almagro identičnim rezultatom poput Federera eliminirao Belgijca Stevea Darcisa.
Del Potro u četvrtfinalu čeka boljeg iz dvoboja Ferrer - Nishikori, a Almagro Baghdatisa ili Murraya.

Olimpijski turnir (M), osmina finala:

Federer (Švicarska, 1) - Istomin (Uzbekistan) 7:5, 6:3
Del Potro (Argentina, 8) - Simon (Francuska, 12) 6:1, 4:6, 6:3
Almagro (Španjolska, 11) - Darcis (Belgija) 7:5, 6:3
Tsonga (Francuska, 5) - F. Lopez (Španjolska) 7:6 (5), 6:4
Đoković (Srbija, 2) - Hewitt (Australija, WC) 4:6, 7:5, 6:1

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.