Toronto: Isner - Gasquet UŽIVO tenis

ATP Toronto, Rogers Cup: Prvi polufinalni par turnira u Torontu čine Francuz Richard Gasquet i Amerikanac John Isner. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 21:00 časova.
Plasman u polufinale Gasquet je izborio pobjedom nad Fishom od 2:1 u setovima, dok je Isner bez izgubljenog seta slavio protiv Raonića.
R. Gasquet zauzima 21. mjesto na ATP ljestvici. Ima šest osvojenih titula, a posljednju iz 2010. godine kada je bio najbolji na turniru u Nici. Ove sezone je uglavnom turnire završavao u četvrtom kolu, pa je tako u Sydneyu, Montpellieru, Rotterdamu i Marseilleu zastavljen u četvrtfinalima od Istomina, Kohlschreibera, Davydenka i Del Pora. Na Australian Openu i Miamu eliminiran je u četvrtom kolu od Federera 3:0 i Đokovića 2:0, a još jedan poraz od Švicarca doživio je u trećem kolu turnira u Madridu sa 2:0 u setovima. Pred Roland Garros igrao je na turniru u Rimu, gdje nije uspio ponoviti prošlosezonski nastup u polufinalu, jer je zaustavljen od Ferrera sa 2:0 u setovima. Na Roland Garrosu i Wimbledonu stigao je četvrtog kola u kojem su bolji od njega bili Murray i F. Mayer sa po 3:1.
J. Isner je trenutno na 11. mjestu ljestvice najboljih tenisača. U svojoj profesionalnoj karijeri ima četiri osvojene titule. Ove sezone je uspio da odbrani titulu sa turnira u Newporu pobijedivši u finalu Hewitta, a prošle godine bio je pobjednik Winston-Salema i 2010. godine pobjednik Aucklanda. Od ovogodišnjih rezultata izdvojit ćemo Australain Open na kojem je poražen u trećem kolu od F. Lopeza sa 3:2, a na turniru u Memphisu bolji od njega bio je Melzer u četvrtfinalu turnira. Odličan rezultat ostvario je na Mastersu u Indian Wellsu gdje je uspio izboriti plasman u finala u kojem je poražen od Federera. Nakon toga eliminiran je u trećem kolu turnira u Miamiu od F. Mayera, a na turniru u Hustonu igrao je još jedno finale u kojem je izgubio od Monaca sa 2:0. Na turniru u Madridu zaustavljen je u drugom kolu od Čilića rezultatom 2:0, a dalje od drugog kola nije mogao ni u Rimu, te Roland Garrosu gdje su bolji od njega bili Seppi sa 2:1 i Mathieu sa 3:2 u setovima. Još jedan meč u pet setova odigrao je u prvom kolu Wimbledona gdje je poražen od Falle, a na turniru u Atlanti stigao je do polufinala u kojem je izgubio od Roddicka sa 2:1.
U dosadašnjim međusobnim susretima oba igrača su zabilježila po jednu pobjedu. Francuz je bio bolji 2009. godine u Baselu rezultatom 4:6 7:6 6:2, dok je Amerikanac slavio godinu dana kasnije u četvrtfinalu turnira u Beogradu sa 2:6 7:6 6:3. Blagu prednost u ovom meču odlučili smo dati Isneru koji je dosta napredovao od od njihovog posljednjeg međusobnog susreta. Svakako da je i tvrda podloga nešto što bi trebalo ići na ruku Amerikanca čiji servis u takvim uvjetima maksimalno dolazi do izražaja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.