Australian Open 2012: Viktor Troicki poražen u pet setova

Viktor Troicki poražen je u drugom kolu Australian Opena od Mihaila Kukuškina iz Kazahstana.
Kukuškin je do trijumfa došao posle velike borbe u pet setova, sa 5:7, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3, posle tri sata i 38 minuta igre.

U trećoj rundi kazahstanskog tenisera očekuje duel sa pobednikom meča između Francuza Gaela Monfisa i Tomaša Belučija iz Brazila.

Meč drugog kola obojica tenisera započela su veoma sigurno, pa nije bilo brejk prilika ni na jednoj strani u prvih nekoliko gemova. Ipak, to se promenilo u 11. gemu, kada je Troicki iskoristio šansu i oduzeo servis Kukuškinu za 6:5. Srpski teniser tako je došao do prilike da već u narednom gemu servira za osvajanje seta, u čemu je i uspeo posle 45 minuta igre.

U istom ritmu Troicki je nastavio i u drugom setu i odmah je napravio brejk, ali je potom dozvolio Kazahstancu da se vrati i izjednači. Kukuškin je od tada nastavio niz i vrlo brzo je ponovo oduzeo servis Troickom za 3:1. Ipak, usledio je identičan niz srpskog tenisera, koji je napravio dva brejka i ponovo poveo sa 4:3, da bi se Kukuškin vratio i sigurnim servisom, ali i uz jedan brejk, osvojio drugi set sa 6:4.

Pad Troickog nastavio se i u trećem setu pa je kazahstanski teniser posle odličnog servis gema bez problema došao i do brejka i poveo sa 2:0. U naredna četiri gema obojica su bili sigurni pri svojim servisima pre nego što je Kukuškin još jednom oduzeo servis Troickom i potom poveo sa 2:1 u setovima.

Na početku četvrtog seta vodila se izjednačena borba, a Troicki je konačno prekinuo niz Kukuškina kada je izjednačio na 1:1. U istom ritmu obojica su nastavili pa nije bilo brejkova do devetog gema. Tada se srpski teniser probudio i oduzeo servis kazahstanskom teniseru i u narednom gemu odservirao je za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu, i Troicki i Kukuškin su bili sigurni na servisu u prvih pet gemova, pre nego što je Kazahstanac došao do brejka za 4:2. Kukuškin je nastavio sa sigurnom igrom i Troicki nije mogao da mu pripreti pa je eliminisan već u drugom kolu na prvom Gren slemu sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.