ATP Zagreb: Nijedan domaći igrač nije prošao kvalifikacije

Sutra počinje PBZ Zagreb Indoors u Zagrebu. Kvalifikacije su završene danas, a od domaćih tenisera, ni jedan nije uspio proći kvalifikacije, tako da Hrvati neće imati dodatnih predstavnika na ovome truniru.

Toni Androić predao je susret 2. kola kvalifikacija talijanskom predstavniku Matteu Violi nakon 76 minuta igre. Viola je uzeo prvi set rezultatom 6-4, uz čak četiri oduzeta i tri izgubljena servisa, te je u drugom imao vodstvo od 3-1 kada je Androić zbog ozljede odlučio predati susret.

Ni drugom hrvatskom predstavniku, Fracu Škugoru, nije pošlo za reketom da se plasira u finale kvalifikacija. Bolji od Škugora sa 6-4 i 6-2 bio je Britanac Daniel Evans.

Britanski teniser je dva puta oduzimao servis domaćem teniseru u 1. setu, a Škugor je tek jednom to pošlo za rukom. U drugoj dionici Britanac je još malo pojačao tempo i breaknuo Hrvata u tri navrata što mu je bilo dovoljno, uz gubitak tek jednog svog servisa, da se plasira u finale kvalifikacija.

Na turniru će tako od hrvatskih tenisera nastupiti Ivo Karlović, Ivan Dodig, Ivan Ljubičić, a pozivnicu je dobio i Antonio Veić. Marin Čilić propustit će Zagreb Indoors zbog ozljede.



PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo kvalifikacija:

Evans (VB) - Škugor (Hrv) 6-4, 6-2

Viola (Ita) - Androić 6-4, 3-1 (Hrv) (predaja)

Melzer - Šemrajc 6-1, 6-3

Lajović - Becker 7-5, 6-3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.