Australian Open 2012: Šarapova preko Kvitove do finala

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u finale Australijan Opena, pobedom nad Čehinjom Petrom Kvitovom.
Šarapova je do trijumfa došla sa 6:2, 3:6, 6:4, i tako se Kvitovoj revanširala za poraz u prošlogodišnjem finalu Vimbldona, kada je Čehinja došla do svoje prve i za sada jedine Gren slem titule.

U borbi za svoju četvrtu Gren slem titulu, a drugu posle 2008. godine, kada je slavila protiv Ane Ivanović u finalu, Ruskinja će se sastati sa Viktorijom Azarenkom, koja je eliminisala šampionku KIm Klajsters.

U prva dva gema na meču obe teniserke su bile sigurne na svoj servis. Prvi brejk na meču viđen je u trećem gemu kada je Šarapova iskoristila prvu od dve brejk šanse.

Ipak i u naredna dva gema Kvitova pa Šarapova osvajaju gemove na servis protivnica. Međutim posle petog gema Ruskinja se nije zaustavljala i za desatak minuta je osvojila još tri gema i 1:0 u setovima.

Osvajačica poslednjeg Vimbldona i druga nositeljka na turniru Petra Kvitova je u prvom setu napravila trei neiznuđene greške više od Šarapove (12:9) i dva vinera manje (6:8).

Na 108. mečeva na Gren slem turnirama na kojima je Šarapova osvajal prvi set 104. puta je i dobijala te mečeve.
Čehinji je u drugom setu proradio servis pa ja lako i brzo dobijala gemove na svoj servis, a u drugom gemu je naprvila i brejk zahvaljući dobro riternu. Kvitova je pronašla svoj ritam i potpuno je dominirala u drugom setu. Šarapova je na 5:2 osvojila drugi gem u setu bez izgubljenog poena, jer Kvitova opravdano računala da će na svoj servis lako da dođe do željenog šestog gema pošto Ruskinja tokom celog drugog seta nije uspevala da ugrozi servis Čehinje. Tako se i deselio pa je posle 1 časa i 36 minuta igre rezultat 1:1 u setovima.

Posle sigurnog početka odlučujućeg seta za obe teniserke, u trećem i četvrtom gemu došlo je do brejkova, a Kvitova je bila ta koja je prva oduzela servis Šarapovoj. Od tada je usledila velika borba, pošto je ovaj meč imao značaj i zbog prvog mesta na WTA listi, a Ruskinja je prelomila u devetom gemu.

Tada je Kvitova vodila sa 30:0, pre nego što je Šarapova uputila čelendž posle bekenda, koji je po sudiji otišao u aut, ali je, ipak, Ruskinja bila u pravu. To je malo pomelo češku teniserku, koja je dve loptice poslala u aut, da bi u narednom gemu servirala za ostanak u meču. Međutim, Šarapova je zaigrala agresivnije i vrlo brzo došla do dve meč lopte, a iskoristila je prvu posle nove greške Kvitove, posle dva sata i 12 minuta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.