Delić u finalu, Bašič poražen

Amer Delić se plasirao u finale ATP Challenger turnira na Havajima vrijednog 50.000 USD. Dvadesetdevetogodišni Tuzlak je u paru s Amerikancem Rettenmaierom u polufinalu pobijedio četvrte nosioce Leea (Tpe) i Satoa (Jap) sa 6:4, 7:5. U finalu će igrati protiv američkog dubla Monroe/Sock.

U pojedinačnom nastupu na turniru u Honoluluu Delić je zaustavljen u četvrtfinalu, ranije je ispao u četvrtfinalu.

Drugi bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić igrao je ATP turnir u Zagrebu, gdje je poražen u drugim kolu kvalifikacija. Bašić je večeras poražen od osmog nosioca kvalifikacija Švicarca Marca Chiudinellija rezultatom 2:1 po setovim 7:6 3:6 6:1.

Mirza je odlično otvorio meč i već u provom gemu pravi break, no Švicarac ubrzo vraća break, te se ulazi u tie break, gdje je iskusniji Chiudinelli uspješniji, te dobiva prvi set sa 7:6.

Bašić odlično igra u drugom setu, te relativno lagano ga ddobiva sa 6:3, pa se ušlo u odlučujući treći set.

Ipak, u posljednjem setu veliki pad u igri Bašića. Dopustio je dva breaka protivniku koji lagano dolazi do osvajanja trećeg seta rezultatom 6:1, te konačne pobjede u ovom meču.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.