Australian Open 2012: Šarapova i Zvonarjova u trećem kolu

Marija Šarapova i Vera Zvonarjova plasirale su se u treće kolo Australijan opena.

Šarapova je bila ubedljiva sa Džejmi Hempton iz SAD 6:0, 6:1, dok se Zvonarjova mučila sa Lucie Hradeckom – 6:1, 7:6 (7-3).

Ona će igrati sa Jekaterinom Makarovom, koja je pobedila Kaju Kanepi sa 6:2, 7:5 dok će Šarapovoj sledeća rivalka biti Anđelika Kerber. Sara Erani izbacila je Nadju Petrovu sa 6:2, 6:2.

Džejmi Hempton, trenutno 144. teniserka sveta, pružila je jači otpor Šarapovoj nego što rezultat pokazuje. Ipak, u svakom važnom poenu Ruskinja je bila bolja i ponovo je slavila izgubivši samo jedan gem, kao i u prvom kolu sa Žiselom Dulko.

Prvakinja iz 2008. sada će igrati sa Nemicom Anđelikom Kerber, koja je eliminisala Stefan Duboa sa 7:5, 6:1.

Posle maratona sa Aleksandrom Dulgeru, Vera Zvonarjova je nešto lakše došla do trećeg kola. Prvi set je dobila lako, ali je u drugim imala velikih problema jer je gubila sa 5:3. Ipak, uspela je da izbori taj brejk u kojem je povela sa 5:0 i potom došla do trijumfa.

Jekaterini Makarovoj baš prija Melburn. Prošle godine eliminisala je Anu Ivanović na startu i potom je stigla do osmine finala, a sada je izbacila 25. nositeljku Kaju Kanepi u dva seta.

U međusobnim duelima Zvonarjove i Makarove rezultat je 1-1, a poslednji meč dobila je Zvonarjova.

Da jedna Ruskinja ipak ispadne pobrinula se Sara Erani, koja je savladala Petrovu. Ruskinja je imala problema sa povredom, a Italijanka je dobrom igrom došla do treće runde.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.