Australian Open 2012: Rezultati drugog kola 19.1.2012. godine - teniserke

Danas je kompletirano drugo kolo Australina Opena u konkurenciji dama.
Šarapovoj kao da se žurilo negdje. Izišla je prva na centralni teren Rod Lavera i okončala dvoboj nakon malo više od sata. Protivnica joj je bila mlada Amerikanka Jamie Hampton koja je dobila samo jedan gem od strane nekadašnje pozicije broj jedan na WTA ljestvici.

"Nisam znala puno o svojoj protivnici pa je stvar više bila u pokretanju same sebe i pokušaju napredovanja već od prvog kola", rekla je bivša pobjednica Australian Opena dobivši pitanje o mladoj kvalifikantici. Njezina sljedeća protivnica bit će njemačka predstavnica Angelique Kerber koja je bila bolja u dva seta od Kanađanke Dubois.

Sunarodnjakinja Marije Šarapove, Vera Zvonareva, imala je nešto teži okršaj sa Čehinjom Hradeckom koja ju je dovela do tie-breaka u drugom setu, no sedmopostavljena Zvonareva pokazala je svoje umijeće i vrlo brzo slavila u trinaestoj igri i cijelom meču.

Zvonareva će se u dvoboju trećeg kola morati suprotstaviti svojoj državljanki Makarovoj koja je polučila jedno od najvećih iznenađenja dosad. Zaslužna je za pobjedu nad Estonkom Kanepi od koje se puno očekivalo na ovosezonskom Grand Slamu, a svakako drugi tjedan.

"Nositeljicama u žurbi" pridružila se i Serena Williams, koja je za ovaj turnir postavljena kao 12. U prvom setu Williams je sa 41% ubačaja prvog servisa rezultatski dominirala (6:0), dok je u nešto jačem drugom setu podignula razinu ubačaja prvog servisa i, s dvije iskorištene break prilike, upisala 6:4 za 46 minuta.

U trećem kolu očekuje je Greta Arn, Mađarica koja je zaslužna za još jedno od malih iznenađenja dana. Naime, Arn je u trileru trećeg seta (10:8) bila sretnija i spretnija od Slovakinje Cibulkove koja je svoju priču na Australian Openu završila u drugom kolu.

Kvitova i Ivanović kreiraju svoj put jedna prema drugoj, no za takav će dvoboj svakoj biti potrebna još po jedna pobjeda, Kvitovoj nad Kiriljenko, a Ivanović nad King.

Carla Suarez Navarro poprilično je namučila drugu tenisačicu svijeta, oduzevši joj drugi set i pustivši je da strepi u trećem. Čehinja je imala lošu realizaciju poena na drugom servisu, od 11 iskoristivši samo četiri, uz 16 neforsiranih grešaka samo u trećem setu kojeg je osvojila. Sveukupno je to bilo čak 48 neforsiranih.

Za Kiriljenko će se morati popraviti, a pogotovo protiv Ivanović koja je svoj susret riješila ekspresno, rezultatom 6:2, 6:3. Ona će sada igrati s Amerikankom King, koja je poslala kući 15. nositeljicu Pavljučenkovu.

Od nenadanih rezultata bitno je izdvojiti slavlje Jie Zheng nad 23. nositeljicom Robertom Vinci (6:4, 6:2) te nešto sretnije Talijanke Sare Errani nad Ruskinjom Petrovom (6:2, 6:2). Od nositeljica neokrznute su prošle Marion Bartoli, Svetlana Kuznjecova i Sabine Lisicki.

Australian Open, drugo kolo, tenisačice:
Šarapova (Rusija, 4) - Hampton (SAD) 6:0, 6:1,
S. Williams (SAD, 12) - Zahlavova Stricova (Češka) 6:0, 6:4,
Bartoli (Francuska, 9) - Dokić (Australija) 6:3, 6:2, I
vanović (Srbija, 21) - Krajicek (Nizozemska) 6:2, 6:3,
Kvitova (Češka, 2) - Suarez Navarro (Španjolska) 6:2, 2:6, 6:4,
Zvonareva (Rusija, 7) - Hradecka (Češka) 6:1, 7:6(3),
Errani (Italija) - Petrova (Rusija, 29) 6:2, 6:2,
Lisicki (Njemačka, 14) - Peer (Izrael) 6:1, 6:2,
King (SAD) - Pavljučenkova (Rusija, 15) 5:7, 6:3, 6:4,
Kuznjecova (Rusija, 18) - Stephens (SAD) 7:6(6), 7:5,
Zheng (Kina) - Vinci (Italija, 23) 6:4, 6:2,
Arn (Mađarska) - Cibulkova (Slovačka, 17) 6:2, 3:6, 10:8,
Kerber (Njemačka, 30) - Dubois (Kanada) 7:5, 6:1,
Makarova (Rusija) - Kanepi (Estonija) 6:2, 7:5,
Cirstea (Rumunjska) - U. Radwanska (Poljska) 1:6, 6:2, 6:3,
Kiriljenko (Rusija, 27) - Wozniak (Kanada) 6:4, 1:6, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.