Finale Đoković-Nadal (Australian Open 2012)

Australian Open 2012: U nedjelju, 29. januara, igra se finalni dvoboj u muškom singlu na prvom grandslamu ove sezone. U meču koji počinje od 09<:30 sati po našem vremenu drugolasirani na ATP ljestvici pokušaće da skine sa trona prvog nosioca turnira i branitelja naslova Novaka Đokovića.



Rafel Nadal pokušaće da zaustavi nepovoljnu seriju u okršajima sa Novakom Đokovićem u finalu Otvorenog prvenstva Australije gdje se dvojica tenisera sutra u Melbournu sreću po treći put.

Nadal, drugi na ATP listi u prethodna dva finala Grend Slema, na Wimbledonu i na Otvorenom prvenstvu SAD, poražen je od prvog reketa svijeta, a od Đokovića je izgubio i u još četiri finalna meča na turnirima 2011. godine.

Iz toga razloga, sutrašnji meč u završnici turnira u Melbournu, neće biti obično tenisko finale.

Nova pobjeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu iako on čini sve što je u njegovoj moći da se odbrani od svake vrste pritisaka, ponavljajući da je veoma zadovoljan onim što je do sada postigao na turniru.

Novak Đoković - Rafael Nadal prenos uživo
Ako sutra izgubi, postaće i prvi teniser koji je tri puta za redom gubio u finalu Grand Slam turnira.

Ako srpski teniser sutra pobjedi, borba glavnih šefova na vrhu liste zajedno sa Švicarcem Rogerom Federerom (br.3) i Britancem Andyjem Murrayjom (br.4) mogla bi ovako da izgleda - Federer ne može da pobjedi Nadala, Nadal ne može (više) da pobjedi Đokovića, Federer može povremeno da pobjedi Đokovića, Murray može da pobijedi svu trojicu, ali uglavnom gubi mečeve.

Bez obzira na ovu pomalo grubu skicu, kako ocjenjuje France Press, ako Đoković sutra osvoji i treću titulu u Australiji (nakon 2008. i 2011.) on će time i definitivno uklesati svoje ime među velikane u svijetu tenisa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.