Australian Open 2012: Azarenka u polufinalu

Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale Australijan Opena.
Treća teniserka sveta pobedila ja posle dva sata i jednog minuta Poljakinju Agnješku Radvansku u tri seta – 6:7 (0-7), 6:0, 6:2.

U borbi za finale Vikina rivalka biće Kim Klajsters, koja joj je bar za sada pomogla da preuzme prvo mesto. Klajsters je pobedila Karolinu Voznijacki 6:3, 7:6, pa Dankinja izvesno nije prva, a pored Azarenke šansu za čelnu poziciju još uvek imaju Kvitova i Šarapova.

Komšijski duel Beloruskinje i Poljakinje, obe rođene 1989, doneo je očekivano veliku borbu po velikoj vrućini (29 stepeni u hladu tokom većeg dela meča).

U prvom setu, koji je bio daleko najravnopravniji, Azarenka je servirala za set pri 6:5, ali pošto je uzvratila brejk, Radvanska je trotalno dominirala u taj-brejku, dobivši ga sa nulom.

U tom trenutku malo ko je očekivao da će u sledećem setu Beloruskinja dobiti sa nulom ceo set, za samo 26 minuta.

U trećem setu treća igračica sveta nastavila je da kontroliše igru i okončala ga trećom meč-loptom na servis protivnice.

Azarenka je kontrolisala meč u potpunosti, sa mnogo više vinera (39-16) i više neiznuđenih grešaka (38-31), kao i odličnim izlascima na mrežu (21/26).

Obe teniserke su bolje igrale kada primaju servis, pa ne čudi ogroman broj brejkova (10 od 17 Azarenka, 5 od 11 Radvanska).

Bio je to deseti meč Azarenke i Radvanske u karijeri, sada je 7-3 za Beloruskinju (druga uzastopna i peta pobeda u šest mečeva za Viku), četvrti uzastopni njihov duel u tri seta i treća uzastopna pobeda Azarenke pošto bi Radvanska uzela prvi set (poslednji put nedavno u Sidneju).

Azarenka ulazi u drugo gren slem polufinale u karijeri, psole Vimbldona, a Radvanska je i peti put stala u četvrtfinalu. Ipak, njoj sledi uspon na 6. mesto liste sledećeg ponedeljka, najveći uspeh u karijari.

Azarenka sada čeka rasplet duela Petre Kvitove sa Sarom Erani. Ona je trenutno prva na WTA listi, ali se to može promeniti već sledeće noći, ako pobedi Kvitova, a čak bi i Šarapova mogla da ih prestigne obe.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.