Nishikori iznenadio Tsongu

Tsonga
Australian Open 2012: Kei Nishikori napravio je veliko iznenađenje u ,muškom dijelu prvog grandslama sezone nakon što je rano jutros porazio francuza Jo-Wilfrieda Tsognu sa 2:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3.

Nišikori se prvi put plasirao u četvrtfinale nekog od GS turnira, a prethodni put igrao je četvrto kolo 2008. na US openu.

Japanac će se za plasman u polufinale boriti sa Endijem Marijem, kojem je Kukuškin predao meč pri vođstvu Škota od 2-0 u setovima.

Nišikori je u prvom gemu imao 40:0, ali je Conga uspeo da preokrene i da napravi gem već na startu, doduše uz obilatu pomoć Japanca koji je napravio dve duple greške.

To je bilo presudno za prvi set, koji je Francuz ubedljivo dobio. Međutim, Nišikori odgovara istom merom – odavno Congin servis nije bio tako ranjiv, Japanac je sa lakoćom pravio brejkove i u naredna dva seta izgubio je samo tri gema.


Najveća borba viđena je u četvrtom setu, u kojem je Conga prvi došao do brejka i prednosti od 4:1. Nišikori je u narednom gemu na servis Conge propustio jednu brejk loptu, u sledećem nije realizovao tri vezane, a pri rezultatu 5:3 Conga je iskoristio tek petu set loptu i izjednačio na 2:2 u setovima.


U četvrtom i petom setu igra se potpuno rasplamsala, viđeno je nekoliko spektakularnih poena, a Nišikori je napokon napravio dugo očekivani brejk na startu petog seta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.