Australian Open 2012: Nadal u polufinalu na Federera

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Australijan opena pobedivši Tomaša Berdiha sa 3:1, po setovima 6:7(5), 7:6(6), 6:4, 6:3.
Španac i Čeh vodili su veliku borbu na ’Rod Lejver’ areni, a Nadal je na kraju uspeo da slavi posle četiri sata i 16 minuta igre.

Maljorčanin je tako izborio još jedan epski duel protiv Rodžera Federera, 27. po redu, pošto je Švajcarac prethodno savladao Huana Martina del Potra sa 3:0. U prethodnih 26 Nadal je slavio 17 puta.

Duel Čeha i Španca je pored odličnog tenisa i velike borbe obeležio je i konflikt Nadala sa glanvim sudijom Karlosom Bernardesom krajem prvog seta kada je Španac želeo da zatraži ’čelendž’, a sudija mu to nije dozvolio.

Veliku priliku Berdih je propustio u taj-brejku drugog seta kada je imao 6:5 i set loptu. Nadal je dobio tri vezana poena, uspeo je da izjednači u setovima i nakon toga Čeh psihički nije više mogao da se vrati u meč.

Treći i četvrti set bili su slični, Nadal je sve više i više čitao servise Čeha, napravio je nekoliko brejkova i izborio je novi duel sa Federerom.

Ključni statistički podatak ovog duela je pretvaranje brejk lopti Berdiha koji je oduzeo servis Špancu samo dva puta od čak 13 prilika. Nadal je imao odličnih 71% ubačenog prvog servisa, imao je 57 vinera i 30 grešaka.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.