Tomi Has razmišlja o povlačenju iz tenisa

Nekada svetski teniser broj dva, Nemac Tomi Has rekao je danas da razmišlja da završi dugu karijeru posle ispadanja u drugom kolu Australijan opena gde ga je pobedio trenutno drugi reket sveta Rafael Nadal.

Has, koji ima 33 godine, bio je van terena više od godinu dana zbog povreda i operacija lakta i kuka i trenutno zauzima 190. poziciju na ATP rang listi, prošle godine posle povratka na teren zabeležio je samo sedam pobeda.

Prema pravilima ATP-a, Has je posle oporavka neko vreme imao pravo nastupa na turnirima u skladu sa pozicijom na rang listi pre pauze, ali sad taj rok ističe.

"Postaje nezgodno kada morate da igrate kvalifikacije i možda čak i neke čelendžere. Nisam siguran da sam spreman za takve zadatke", rekao je Has.

Ipak, Nemac smatra da u njemu još uvek ima energije i kvaliteta da se odmerava sa najkvalitetnijim teniserima.

"U isto vreme, kada igram, kao što sam u nekim trenucima to danas činio, imam osećaj da još uvek mogu da se nosim sa najboljima i to sa uspehom", kazao je Has.

Karijera Nemca već je dugo ometena povredama, koje su ga verovatno sprečile da postigne još značajnije rezultate.

On je četiri puta igrao u polufunalima Gren slem turnira, a poslednji put 2009. kada se našao se medju četiri najbolja na Vimboldonu. Posle tog uspeha usledila je prve od niza operacija kroz koje je prošao zbog povrede.

"Ispred mene je pitanje na koje sam moram pronaći odgovor: Da li želim da nastavim posle svih povreda i 15 godina u profesionalnom tenisu?", kazao je Has.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.