Australian Open 2012: Finale Šarapova - Azarenka

Australian Open dobija novu šampionku. Za titulu na Australian Openu boriti će se Victorija Azarenka i Marija Šarapova. Ovaj meč možete pogledati ovdje od 9:30h.

Ove dvije teniserke do sada su se sastajale 6 puta, a obje imaju po tri pobjede i tri poraza. Zadnji put pobjedu je odnjela Šarapova a to je bilo na šljaci u Rimu.

Ovaj dvoboj će nam ujedno i otkriti koja od ove dvije teniserke če da nasljede Carloline Wozniacki na vrhu WTA liste.

Dankinja Wozniacki je bez statusa prve teniserke svijeta ostala u četvrtfinalu prvog Gren slema sezone, porazom od Kim Clajsters, a sada se zna da će se u ponedeljak na čelu WTA liste naći ili Ruskinja Marija Šarapova ili Viktorija Azarenka iz Belorusije.

Prema trenutnoj situaciji, Wozniacki je već pala na četvrto mjesto, dok Azarenka drži čelo sa 7.985 bodova, ispred Kvitove sa 7.690 i Šarapove, koja ima 7.560. U slučaju da Ruskinja osvoji svoju četvrtu Gren slem titulu u subotu preuzeće prvo mesto sa 8.160 bodova, dok bi u slučaju suprotnog ishoda Azarenka imala 8.585 bodova.

Azarenki je do sada najbolji plasman na WTA listi treće mesto, koje je i držala pred početak Australijan Opena, pa će ga ona po bilo kom scenariju popraviti na narednoj listi. S druge strane, Šarapova je već bila na čelu WTA liste u avgustu 2005. godine, kada je zbog brojnih povreda usledio njen pad prije povratka u sam vrh tenisa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.