Australian Open 2012: Hewitt oduzeo set Đokoviću

Lleyton Hewitt iskoristio je koliko je mogao pozivnicu za prvi Grand Slam sezone. Na svoju žalost, ždrijeb ga je nosio prema Novaku Đokoviću kojem je uspio oduzeti prvi set na turniru nakon što je prvi nositelj već imao pobjedu u tri seta u džepu.

Završilo je 6:1, 6:3, 4:6, 6:3. Đokovića nije dirnula bučna podrška domaćem veteranu iza kojeg su davno prošli najbolji dani. Nije ostavio Hewittu šansu u prva dva seta, a u trećem poveo 3:0. No, Srbin je pokleknuo na svojem servisu, a Hewitt je dočekao priliku. Kod njegove set-lopte Đoković je poslao lopticu u mrežu.

Bio je to ipak samo Australčev labuđi pjev. Đoković osvaja break kod 3:2 u četvrtom setu i bitno olakšava situaciju po sebe. Sjajnim bekhendom je okončao meč.

Đokovića tek sada čeka veliki zalogaj. David Ferrer stigao je u Melbourne u sjajnoj formi i u tri seta (6:4, 6:4, 6:1) sedam puta oduzeo servis Richardu Gasquetu. Prošlogodišnji polufinalist za sat i 47 minuta vješto je iskoristio 27 Francuzovih neprisiljenih pogrešaka. Ferrer je prošle godine napravio jedno od većih iznenađenja turnira baš u četvrtfinalu kad je izbacio Rafaela Nadala.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.