Đoković: "Nadalova bi prednost mogla biti jedan dan viška u pripremi za finale"

Nakon pobjede nad Andy Murrayem došao je Novak Đoković u priliku obraniti prošlogodišnju titulu na Australian Openu, ali i osvojiti treći Grand Slam turnir zaredom, kao i četvrti od posljednjih pet igranih. Suparnik će mu u finalu biti Španac Rafael Nadal kojeg je prošle godine pobijedio u svih šest igranih finala.

"Ne, ne znam koliko će to značiti. Prije bih rekao da je ovo nova godina, novi turnir, novi meč i nova situacija. Također, Nadalova bi prednost mogla biti jedan dan viška u pripremi za to finale. Ja se iskreno moram usredotočiti jedino na oporavak od meča s Murryjem. Treninzi? Mislim da ih neće biti".

Pohvalio je Đoković svog suparnika u finalu.

"Bio je sasvim blizu pobjede, nekoliko poena. Ne bi bilo nikakvo čudo, niti iznenađenje, da je meč otišao na drugu stranu i zbog toga moram reći da sam imao i malo sreće. Bio je ovo pravi fizički meč, kakav slijedi i u finalu. Bilo je uspona i padova. Ja sam se mučio u drugom i trećem setu, Murray u četvrtom. Isrcpljujuće je ovo i zato moram biti fokusiran na oporavak. I što više spavanja", završio je prvi svjetski teniser.

3 komentara:

  1. Jesi papak, obezbedjujes se ako izgubis....

    OdgovoriIzbriši
  2. @ Zoka.. Ti si to shvatila/o onako kako tebi odgovara, jer si verovatno Rafin fan. Nije nista pogresno rekao. Verujem da ce se oporaviti za finale i da ce pruziti svoj najbolji tenis! Djokovic ga je pobedio na Wimbledonu i Us Openu, tako da se zna kako stvari stoje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nista sporno nema u njegovom kvalitetu, ali vise mi je puna kapa da pojedini igraci (Djokovic i slicni...) smatraju da mogu izgubiti samo ako su povredjeni (ili nesto slicno) a ne jer je u datom trenutnku (mecu) protivnik bio bolji. Treba muski igrati, kad pobedis pobedio si muski, kad izgubis opet izgubi muski i svi ce te mnogo vise respektovati. A ne ko neka pi....

    OdgovoriIzbriši

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.