Australian Open 2012: Rezultati 22.1.2012. godine - teniseri

Među prvom četvoricom četvrtfinalista Australina Opena našli su se Rafael Nadal i Roger Federer, vodeći nositelji donje polovice ždrijeba, a uz njih su se među posljednjih osam probili i sedmopostavljeni Tomaš Berdych i 11. nositelj Juan Martin Del Potro.

Nadal će se u utorak u četvrtfinalu sresti s Berdychom, dok Federera istog dana u istoj fazi turnira čeka Del Potro.

Vodeći favoriti donjeg doma su u nedjelju obavili svoj posao bez puno poteškoća. Kronološki, prvi je na redu bio Nadal, koji je u dnevnom dijelu programa po lokalnom, a noćnom po našem vremenu ubilježio 6:4, 6:4 i 6:2 protiv ljevorukog sunarodnjaka, 18. nositelja Feliciana Lopeza, protiv kojega sada ima 9-2 u međusobnom omjeru.

Lopez je svoje dvije pobjede nad Nadalom proslavio još 2003. na dvoranskom tepihu Basela i prije dvije sezone na travi londonskog Queen's Cluba, dok je na tvrdoj podlozi još uvijek praznih ruku. Nakon sinoćnjeg ogleda, međusobni omjer na tvrdom je 5-0 u korist drugog tenisača svijeta.

"Ponekad mi je na turnirima osjećaj da napredujem dan za danom", komentirao je nakon pobjede Nadal, koji ove sezone u Melbourneu još nije ispustio set u četiri nastupa: "No, ovog puta mi se čini da sam već i u prvom i drugom meču igrao dobro, pa i kolo iza toga, kao i ovog puta. Odigrao sam kompletan meč".

Bez gubitka seta na prvom Grand Slam turniru sezone zasad je i Federer, koji je, međutim, odigrao meč manje s obzirom da je, podsjetimo, drugo kolo protiv Andreasa Becka prošao predajom suparnika bez borbe. U nedjeljnom večernjem dvoboju po lokalnom vremenu u Rod Laver Areni, Federer je razočarao Australce srušivši domaćeg aduta Bernarda Tomica sa 6:4, 6:2 i 6:2, za manje od dva sata na terenu.

Federer je riješio prvi set uz ključni break kod 4:4, dok mu je u nastavku puta išlo uvjerljivije. Poslije pobjede, odao je priznanje i 19-godišnjem suparniku, ističući da ga je igrački namučio više nego bi se zaključilo po pogledu na semafor: "Možda to rezultat neće sugerirati, ali bilo je dosta dugih gemova i napornih poena. Zapravo, rekao bih da mi se odupro prilično dobro".

Idući suparnik trećepostavljenog Švicarca bit će Juan Martin Del Potro, koji je u nedjelju prošao podjednako uvjerljivo. Nijemac Philipp Kohlschreiber mogao je biti zadovoljan dolaskom do osmine finala, ali dalje od toga nije mogao. Prvi argentinski reket i na početku nove sezone naznačuje da se vraća u staru formu nakon preklanjske stanke zbog ozljede ručnog zgloba, što je u nedjelju pokazao slavivši sa 6:4, 6:2 i 6:1 protiv njemačkog suparnika.

Uz glatku pobjedu, Del Potro se probio u svoje prvo Grand Slam četvrtfinale otkako je 2009. osvojio US Open, a protiv Federera će se nadati smanjenju zaostatka od 7-2 u međusobnom omjeru njih dvojice. Dosad su se jednom sreli u Melbourneu, prije tri godine u četvrtfinalu, kada je Švicarac prošao s glatkih 6:3, 6:0 i 6:0.

Nadal je svojeg suparnika doznao nakon najuzbudljivijeg muškog meča dana. Tomašu Berdychu trebalo je tri sata i 54 minute da dođe do 4:6, 7:6(5), 7:6(3) i 7:6(2) protiv Nicolasa Almagra, u dvoboju u kojem je desetopostavljeni Španjolac dvaput oduzimao suparnikov servis, a Čeh samo jednom - no, pobjeda je ipak otišla na Berdychovu stranu.

Jedan break je Almagru bio dovoljan za osvajanje prvog seta, dok su u trećoj dionici obojica gubila po jedan servis-gem, da bi tie-break potom bio uspješniji sedmopostavljenom češkom tenisaču.

Nadal i Berdych će u utorak 14. put stajati na suprotnim stranama. Svjetski broj dva dobio je deset od prethodnih 13 dvoboja, devet zaredom od 2007. godine. Sve tri Čehove pobjede dogodile su se 2005. i '06. i sve su bile na Masters 1000 turnirima na tvrdoj podlozi, '05. u Cincinnatiju, a '06. u Torontu i Madridu, posljednja u dvorani.

Australian Open, tenisači, osmina finala:
Del Potro (Argentina, 11) - Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 6:2, 6:1
Federer (Švicarska, 3) - Tomic (Australija) 6:4, 6:2, 6:2
Berdych (Češka, 7) - Almagro (Španjolska, 10) 4:6, 7:6(5), 7:6(3), 7:6(2)
Nadal (Španjolska, 2) - F. Lopez (Španjolska, 18) 6:4, 6:4, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.